Ulvens lykke

Paolo Cognetti, 2023, Ebok, Bokmål, EPUB
Jon Rognlien (Oversetter)
249,–
Du må være registrert som privatperson for å kjøpe e-bøker. Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.
Last ned utdrag

Omtale

Hovedpersonen Fausto i denne besettende kjærlighetshistorien søker seg til en landsby høyt oppe i de italienske alpene, på flukt fra storbyen og et utrangert forhold. I den avsidesliggende landsbyen Fontana Fredda følger innbyggerne sine egne lover i pakt med skiftende årstider, og de fører stillferdige, men også spektakulære liv. Denne kontrasten tiltaler Fausto, og han tar seg jobb som kokk i landsbyens lille restaurant. Der møter han Silvia, en ung, verdensvant kvinne som drømmer om å bestige fjerne isbreer. De to innleder et skjørt og vakkert kjærlighetsforhold, omsluttet av det lille, tette lokalsamfunnet og av den mektige, uforsonlige naturen som omgir dem – og som er ulvens jaktmarker.

I Ulvens lykke har Paolo Cognetti på få sider skapt en lysende, stemningsmettet roman som skildrer møtet mellom to beslektede, men svært ulike sjeler. Fausto og Silvia forenes først og fremst i sin dragning mot et isolert, farlig og vakkert landskap. Med stor innlevelse byr forfatteren på en ordknapp og intim, men samtidig episk beretning om to menneskers søken etter en plass i hverandres liv og i den storslagne naturen som de er en del av – enn så lenge i likhet med ulven. Cognettis naturskildringer er i en klasse for seg selv, og bør vekke gjenklang hos fjellvante norske lesere.

«En gripende eleganse som bringer tankene til Hemingway.» – Vogue

«En nydelig meditasjon over natur, kjærlighet og fornyelse.» – Publishers Weekly

«Kjærlighetshistorien er troverdig og skjør ... og fjellet skildres som farlig, lysende, vakkert og fullstendig likegyldig overfor menneskets ego.» – Financial Times

«En fortryllende ode til naturen som utforsker revnene og sprekkene i mellommenneskelige forhold, samt nye sjanser i livet, med en veldig, lysende kraft.» – La Repubblica