Utrygg havn

Tana French, 2014, Heftet, Bokmål
Henning Kolstad (Oversetter)
229,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.

Omtale

To barn og deres far blir funnet død i Broken Harbour, en spøkelsesaktig forstad til Dublin. Deres mor er hardt skadet og fraktes til intensivavdelingen. Ifølge drapsavdelingens stjernedetektiv, Scorcher Kennedy, bør saken være grei: Familiefaren var dypt nedbrutt pga økonomiske problemer, så han drepte barna sine og forsøkte å drepe sin kone før han tok sitt eget liv. Men flere detaljer er uforenlige med dette hendelsesforløpet, og sporene peker i forskjellige retninger. Samtidig vekker hendelsene i Broken Harbour til live gamle minner hos Scorcher, og han sitter etter hvert i en floke av personlige utfordringer og vanskelig politiarbeid.

"En gnistrende god fremstilling av komplisert etterforskningsarbeid, i tillegg et vondt og sylskarpt portrett av mennesker hvis drømmer går i tusen knas. En ødelagt familie, to ærlige politimenn og en intens historie."
TERNING 6, Lars Helge Nilsen, Bergens Tidende

Uhyggelig bra krim
"La en ting være klinkende klart: Med Utrygg havn har Tana French nok en gang begått dundrende god kriminalroman."
TERNING 5 Ingvar Ambjørnsen, VG

"Hennes unike begavelse for det dystre, kobler sammen et svært konkret bilde av et samfunn i fritt fall og det oversanselige (...) Komposisjonen er streng, og alle handlingstråder unyttes maksimalt; alt i alt en svært god politikrim."
TERNING 5, Maria Årolilja Rø, Adresseavisen

”En følelsesmessig opprivende fortelling om kjærlighet, besettelse og galskap som gjennomføres forbløffende virkningsfullt. Siden hennes første roman, Skogen, ble overøst av priser i 2007, har French opparbeidet seg en gedigen hærskare av beundrere, og de vil bli henrykt av denne romanen, hennes fjerde og muligens beste.”
Daily Mail

”En av de mest talentfulle krimforfatterne i omløp”
Washington Post

”En kompleks og velkomponert psykologisk thriller … en fryd å lese … En enormt imponerende og intelligent bok som bekrefter hvem som er irsk krims desiderte førstedame.”
Irish Independent

”En fortelling om besettelsens og galskapens ulike fasetter … Den beste så langt av French’ fire ypperlige thrillere – etterlater leseren ”til halsen i skrekk” … besnærende, truende, stemningsfull skrivekunst”
Observer

”En gripende fortelling med stemningsfull miljøskildring av en forfatter som vet hvordan hun skal gripe leserens oppmerksomhet og aldri slippe taket.”
Literary Review

”Brennende intens, kompleks og intelligent.”
Daily Mail

”Dronningen av irsk litteratur … Dette er en forfatter på høyden av sin kraft. Som alltid med Tana French kan du vente deg humor, patos, og skarpt observert samfunnsskildring, men mest av alt en knallgod fortelling som holder deg på pinebenken helt til siste side.”
Sunday Independent

”Intet mindre enn et mesterverk. Frenchs tre første thrillere var glitrende gode, alle som en, men løfter seg opp til et nivå av gripende, mersmakskapende grøss som vil få leserne til å måpe av beundring. Hvis jeg kommer over en bedre roman enn Broken Harbour før French gir ut sin femte roman, så skal jeg spise ikke bare hatten min, men en hel hatteforretning.”
Sophie Hannah, Daily Express

”Frenchs velkomponerte thrillere er skreddersydd for å sette en støkk i deg.”
Guardian

”Jeg har med stor begeistring sagt til alle som vil høre på at de må lese Tana French. Romanene hennes er rørende, fengslende, nydelig velskrevne og vidunderlig stemningsfulle. Bare begynn å lese første side, så skjønner du hva jeg mener.”
Harlan Coben