En by. Ett år. Fire familier. Året er 1982. To skiløpere kommer tett i tett forbi Gratishaugen. Den ene rykker ut til siden. Den andre følger etter, men faller slik at den første brekker staven. For Lars fra Gulleråsen, Simone fra Husebygrenda, Amar fra Haugerud og Remi fra Oppsal blir livet aldri mer det samme. Lars Meltzer bor i Hemingland, der Meltzer slekten har holdt til gjennom generasjoner, en tradisjonsrik ansamling advokater i direkte linje tilbake til nasjonens grunnleggere og en familiekultur preget av langsiktighet, nøysomhet og nærhet til Nordmarka. Bare noen kilometer unna vokser Simone Bugge Kristoffersen opp i et radikalt nabolag der nye strømninger skaper konflikt mellom generasjonene. Sammen med sin mor og lillesøster kommer Amar Singh fra indisk Punjab til Fornebu for å gjenforenes med sin far, men Oslo og Haugerud er på ingen måte slik han hadde forestilt seg. Remi Halvorsen er arbeidersønn i en blokk på sosialdemokratiske Oppsal, der ingen ser ham som den han egentlig vil være. Gjennom de fires kryssende liv og erfaringer tegner Henrik H. Langeland et litterært bilde av de dyptgripende endringene Oslo gjennomgikk tidlig på 1980 tallet, hendelser som skulle komme til å forandre Oslos sosiale landskap i større grad enn kanskje noe annet tiår.Henrik H. Langeland (f. 1972 i Oslo) fikk sitt store gjennombrudd som forfatter med romanen Wonderboy i 2003. I 2007 kom Francis Meyers lidenskap, lagt til Universitetet i Oslo der forfatteren selv har tatt doktorgraden med en avhandling om Marcel Proust. Langeland var redaktør for det litterære tidsskriftet Vinduet fra 2005 til 2008. Han bor og arbeider vekselvis på plassen Jordbærbakken i Nordmarka og på Kampen i Oslo.
Verdensmestrene
Omtale
Forfatter(e)

Henrik H. Langeland
Henrik H. Langeland (f. 1972 i Oslo) fikk sitt gjennombrudd som forfatter i 2003 med romanen Wonderboy, en utgivelse som var med på å definere en epoke i norsk økonomisk historie. Fire år senere kom Francis Meyers lidenskap, lagt til Universitetet i Oslo der han selv har tatt doktorgraden med en avhandling om Marcel Proust.
I 2010 utga han Verdensmestrene, første bind i en romansyklus om fire oslofamilier på åtti- og nittitallet. Andre bind, Hauk og due, utkom i 2012.
I 2013 møter vi igjen Christian von der Hall fra Wonderboy i den underholdende romanen Fyrsten. Tretten år etter dot.com-kollapsen har Christian von der Hall skjønt at det finnes én ting her i livet som er mye mer interessant enn penger: Makt.
I mai 2020 fulgte Langeland opp med Showtime!, siste bind i trilogien om Christian von der Hall, som nå er startup-stjerne og toppsjef i landets ledende eventbyrå.
Høsten 2021 lanserte Langeland et nytt bind i romansyklusen Verdensmestrene: Romanen Paradis. Tredje bind i Langelands Oslo-syklus er en frittstående fortelling om savn, lojalitet og sårbarhet i byens sprikende realiteter tidlig på 1990-tallet.
Henrik H. Langeland har også skrevet flere sakprosabøker, blant annet Ut å stjæle lesere - Håndbok i fortellekunst.
Langeland har i flere år holdt skrivekurs som retter seg mot dem som vil lære seg de konkrete mekanismene den godt skrevne fortellingen er basert på. Siden 2008 har over tusen personer deltatt på seminarene hans – ikke bare skjønnlitterære forfattere, men alle med ambisjoner om å skape bedre fortellinger. Les mer om skrivekurset Fortellekunst her!
Mer om Henrik H. Langeland