Virus på reisefot

En reiseskildring om virus og mennesker

Eystein Hellstrøm Hoddevik, 2021, Innbundet, Bokmål
Max Gaarder (Illustratør)

399,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.

Omtale

VET DU HVA VIRUS ER? I denne populærvitenskapelige og underholdende boken får du bli med på virusenes utrolige reise og lære mer om hva de består av, hvordan de smitter og lager sykdom, og hva som skjer når et virus inntar kroppen.

Virus er enten på reisefot eller så holder de på å pakke bagasjen. De er avlet for å spre seg, og de nøler ikke med å legge ut på langferd mellom kontinentene som usynlige og reiselystne blindpassasjerer.

Virus er forsvinnende små, og koronaviruset SARS-CoV-2 har en diameter på knappe 100 nanometer. Det betyr at en virushær på 10 000 koronavirus som marsjerer på rekke, ikke blir større enn et knappenålshode. Størrelsen til tross, virus kan reise jorda rundt og tvinge en hel verden i kne.

Historien om virus handler vel så mye om sykdommene de forårsaker og skjebnene til menneskene som smittes. I boken kan du blant annet lese om den norske sjømannen som brakte HIV til Norge allerede i 1962, og om Ola Olsen som på grunn av polio lå 26 år i en vippeseng.

Er du redd for virus? Hvis du er villig til å trosse frykten, vil du finne at virusviten er svært nyttig!

«En grundig, nyttig og oppfriskende bok med fantastiske historiske anekdoter. Hoddevik setter hele verdens fokus på virus inn i en større sammenheng.»
Kaja Nordengen, lege, hjerneforsker og forfatter

«Denne boken er som en kunnskapskur mot sykdomsangst. Gir et fascinerende innblikk i medisinsk historie.»
Hedvig Montgomery, psykolog, familieterapeut og forfatter