Voldens ansikter

En dialog om ondskap, ansvar og håp

Yngve Hammerlin og Paul Leer-Salvesen, 2014, Heftet, Bokmål
559,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.
Dette er en høyst nødvendig og viktig bok, ikke bare for fagfolk og studenter, men for alle samfunnsengasjerte mennesker – og ikke minst – alle samfunnsdebattanter.
Aslak J. Brekke, Fædrelandsvennen

Omtale

Dette er en bok om vold, ondskap og skyld. Men det er også en bok om kjærlighet, godhet og håp. Forfatterne belyser voldens ulike former og uttrykk og viser hvordan filosofer, teologer og forfattere har kjempet med voldsproblemene opp gjennom historien. Forfatterne gjør også rede for status innenfor den moderne voldsforskningen, utvikler andre og nye teoretiske perspektiver og viser hvordan spørsmålene omkring vold har fått ny aktualitet i kjølvannet av 22. juli.

Voldens ansikter er skrevet som en dialog mellom Yngve Hammerlin og Paul Leer-Salvesen. Begge har i en årrekke forsket i fengsler og skrevet bøker om vold, skyld, straff, soning og tilgivelse. Begge har dessuten hatt fedre som har preget dem. Yngve vokste opp med en voldelig far i et ekstremt voldelig og totalitært hjem, Paul mistet sin far da han var 14 år. Personlige erfaringer kombinert med faglig tyngde har resultert i en dialog om vold og forsoning, som er åpen, sterk og engasjert.

Boka er skrevet for studenter, fagfolk og andre som ønsker å berike og utdype sine faglige og eksistensielle spørsmål om vold.