Arrangement Ære, frykt og håp – En førjulssamtale om integrering
Bli med på en aktuell førjulssamtale om integrering på Cappelen Damm!
I panelet møter du forfatter Abid Raja, NRK-profil Noman Mubashir, ungdomspolitiker Arina Aamir og VG-kommentator Shazia Majid. Kveldens ordstyrer er sosiolog Nancy Lystad Herz.
Denne kvelden kommer også ungdomsarbeider og forfatter Ghulam Abbas for å snakke om kriminalitet, politiadvokat i Kripos og forfatter Terje Bjøranger som skal ta opp temaet ære, samt Oslo-byråd Julianne Ferskaug som skal snakke om håp.
Arrangementet starter kl. 18:00 (dørene åpner 17:30) og varer til 19:15.
Det blir mulighet til å kjøpe drikke og signerte bøker.
Gratis inngang – velkommen!
Om deltagerne:
Panelet:
Abid Raja er advokat, Venstre-politiker og tidligere kultur- og likestillingsminister, og har gitt ut bøkene Dialog (2010), Min skyld (2021) og Vår ære og vår frykt (2024) på Cappelen Damm.
Noman Mubashir er programleder og journalist og har jobbet 27 år i NRK. Han var den første nyhetsoppleseren i Norge med flerkulturell bakgrunn. Han har også skrevet bøkene: «Mitt liv som Ola Noman» og «Oslostaner».
Arina Aamir er 19 år fra Groruddalen, og ble ifjor innvalgt i Oslo bystyre som tidenes yngste representant. Der sitter hun i Kultur og Utdanningsutvalget. Hun er også forfatter, Stortingkandidat for Oslo Høyre, har vært utviklingsminister for en dag og begynner fra januar 2025 på rettsvitenskap/jus på Universitet i Oslo.
Shazia Majid er prisvinnende journalist og kommentator i VG. Hun er også forfatter av boken Ut av skyggene - Den lange veien mot likestilling for innvandrerkvinnene (2019). Boken ble nominert til Brageprisen, Kritikerprisen og vant Sakprosaprisen
Ordstyrer:
Nancy Lystad Herz er sosiolog, forfatter og seniorrådgiver i Human-Etisk Forbund. Hun har skrevet bøkene Skamløs og Skal du ikke gifte deg snart som tar opp erfaringer med negativ sosial kontroll, æreskultur og krysspress.
Innleggsholdere:
Ghulam Abbas var leder av den såkalte B-gjengen.
Han ble i 2009 dømt til fengsel for organisert kriminalitet.
Etter endt soning har Abbas fått livet på rett kjøl. Han jobber som miljøarbeider, går på sosionomstudiet og holder foredrag med bakgrunn i sine egne erfaringer, og har skrevet boken Gudfaren.
Terje Bjøranger jobber som politiadvokat i Kripos. Han har i en årrekke arbeidet med æresrelatert kriminalitet, som tvangsekteskap, æresdrap, trusler og vold. Han debuterte i 2010 med kriminalromanen Den tredje søsteren og er nå aktuell med den kritikerroste krimromanen Den ingen ser og fagboken Æresrelatert kriminalitet.
Julianne Ferskaug er byråd for sosiale tjenester i Oslo, for Venstre. Hun har blant annet ansvar for bosetting av flyktninger, NAV, barnevernet, og det rus- og kriminalitetsforebyggende arbeidet i Oslo kommune. Hun er utdannet jurist, og har sittet i Oslo bystyre siden 2011.
En personlig reise i det muslimske Europa
Om B-gjengen, integrering og livet i den kriminelle underverdenen