Arrangement Michel Houellebecq: Klarsyn eller svartsyn?

Velkommen til en kveld viet samtidslitteraturens mest omdiskuterte forfatter, Michel Houellebecq. Har Michel Houellebecqs romaner gitt oss klarsyn, eller bare svartsyn?

Preben Jordal samtaler med Thomas Lundbo, Jonas Bals og Asle Toje om Houellebecq, fransk litteraturs superstjerne som har blitt omfavnet og hatet i like stor grad fra høyre- og venstresiden i politikken og som omtales like mye på nyhetssidene som kultursidene.
Til å innlede kvelden blir det et intervju med den svenske forfatteren Andrés Stoopendaal, som er aktuell med romanen "Dunning-Kruger-effekten". Den tar den svenske kulturkrigen på kornet og Houellebecq spiller en ikke uvesentlig birolle i boken.
Dørene åpner 18:30. Inngang er gratis og baren er åpen.
Deltakere til arrangement Michel Houellebecq: Klarsyn eller svartsyn?
Deltakere til arrangementet: Preben Jordal - oversetter og kritiker, Jonas Bals - rådgiver i LO, Asle Toje - samfunnsdebattant, Thomas Lundbo - forfatter og oversetter, Andrés Stoopendaal - forfatter.

Nytt essay av Michel Houellebecq

Essayet Holde seg i live er Michel Houellebecqs radikale ungdomsmanifest, en misantropisk manual som med svart humor beskriver hvordan man overlever som ung poet. Det ble opprinnelig utgitt i 1991, samme år som forfatterens første diktsamling, men før han debuterte som romanforfatter.
Nå utgis «Holde seg i live» for første gang på norsk, og samlingen inneholder også en rekke tekster skrevet gjennom 1990-tallet om arkitektur, internettporno, stumfilmer, turisme, det tyske og fester, med forord av Asle Toje og etterord av Jonas Bals.
Mange av tekstene foregriper temaene som gjennomsyrer Houellebeqs senere romanene til. Til tross for at han nå er internasjonal, bestselgende forfatter og regnes som en av de fremste i sin generasjon, skaper han fortsatt debatt.