Podkast med Astrid Nylander Almaas og Kirsten Holtmon Resaland følelser og magisk tenkning

Hvis du fantaserer om Tante Gerd. Naken. Med kransekake på hodet. Er det galt? Martin Giæver besøker psykologen Kirsten og legen Astrid som har skrevet boka Helt ærlig, der de forteller om tvangstanker og magisk tenkning.

Du kan også høre podcasten her:

Les mer om Cappelen Damms fokus på psykisk helse her.

Under overflaten

Podkast med Nylander og Resaland

00:00-35:10

Helt ærlig

Om hvordan vi henger sammenKirsten Holtmon Resaland og Astrid Nylander AlmaasDen ultimate boka om livsmestring og mental helse for ungdom. Les mer
Helt ærlig
Helt ærligOm hvordan vi henger sammenKirsten Holtmon Resaland og Astrid Nylander Almaas
399,–

Kirsten Holtmon Resaland

Kirsten Holtmon Resaland (f. 1980) er barne- og ungdomspsykolog og har jobbet med ungdom på ulike arenaer i over tyve år. I 2020 ga hun ut boken Helt ærlig - om hvordan vi henger sammen sammen med lege Astrid Nylander Almaas. Den gir lett tilgjengelig innsikt om hvordan vi mennesker fungerer, og ble godt tatt imot av ungdom, unge voksne, foreldre og fagpersoner over hele landet, er solgt til Tyskland og vant Riksmålsprisen i barne- og ungdomskategorien.
I 2024 kom Snakk til meg! Gode grep for ærlige samtaler med ungdom, en bok om hvordan vi voksne kan gjøre det lettere for tenåringer å åpne seg for oss, også når noe er vanskelig. Den er skrevet for både foreldre, fagpersoner og andre voksne med ungdommer de bryr seg om. Boken kombinerer et alvorlig tema med en lett og humoristisk tone, hele tiden preget av Resalands åpenbare kjærlighet til ungdommene - og omsorg for de voksne som ønsker å forstå dem.

Les mer
Foto: Åsmund Holien Mo

Astrid Nylander Almaas

Astrid Nylander Almaas (f. 1975) er utdannet lege ved Universitetet i Oslo. Hun er overlege på Barne- og ungdomsavdelingen ved Ahus, er spesialist i barne-og ungdomssykdommer og har en doktorgrad i hjerneutvikling og ernæring hos barn. Siden 2016 har hun i tillegg vært en av deltakerne i NRKprogrammet «Hva feiler det deg?».

Les mer
Foto: Åsmund Holien Mo