Boktips
Boktips med Audun Myskja

Her forteller forfatter og overlege Audun Myskja, som står blandt annet bak boka Kunsten å finne ro, om forskjellige teknikker man kan ty til for å ta det litt mer piano i hverdagen. Opptaket ble tatt under Boktips LIVE. 

Hør Boktips’ podkast i din foretrukne strømmetjeneste:

Audun Myskja

Dr.med. Audun Myskja (f. 1953) er overlege og forfatter av mer enn tjue bøker, blant annet bestselgerne Kunsten å finne ro, Jeg skulle ha sagt jeg elsker deg og Demens – hjertet husker det hodet glemmer. I 2023 utga han en banebrytende bok om smerte: Naturlig smertefri – hva du selv kan gjøre, hvor han deler alle sine verktøy, metoder og teknikker for å bli bedre eller helt bra av smerte. Myskja er opptatt av å se hele mennesket, støtte opp om menneskets egne ressurser og gi individuelt tilpassede verktøy for mestring og bedring (mestringsmedisin), enten det gjelder en kronisk syk pasient eller en frisk person som ønsker vekst og økt selvinnsikt. I sin doktorgrad om musikk i eldreomsorgen utviklet han musikkbasert miljøbehandling, som har vist lovende resultater i pilotprosjekter i livsmestring ved flere norske skoler. Gjennom mange år har han også holdt en rekke retreater, foredrag og kurs i meditasjon.

Audun Myskja er fagveileder for Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg ved Nord Universitet i Levanger og driver sammen med sin kone Reidun Senter for livshjelp i Ski og Totenvika, et tverrfaglig prosjekt som legger vekt på hjelp til selvhjelp.

Utmerkelser

Oppegård kommunes hederspris (2015)
Brobyggerprisen for «kunnskap og erfaringer fra konvensjonell medisin og komplementær/alternativ behandling (KAM)» (2010)
Den norske legeforenings kvalitetspris for prosjekter med musikk innen geriatri og lindrende behandling (2003)
Den norske legeforenings kvalitetspris for musikkterapi i eldreomsorgen (2002)
American Women's Club Award 2002, 2007 og 2015
Soria Moria-prisen (Den norske legeforening) for helseopplysningsprosjektet «Den musiske medisin» (1998)

Les mer
Fotograf: Caroline Roka

Kunsten å finne ro

Audun Myskja

Audun Myskja har gjennom legepraksis, kurs og retreater hjulpet tusenvis av mennesker til å finne roen både i øyeblikket og i livet.


I Kunsten å finne ro deler han erfaringene sine. Han inviterer til refleksjon rundt hva ro betyr for oss, og tilbyr pusteøvelser og andre teknikker når vi er rammet av ulike former for stress, følelsesmessige utfordringer og vanskelige livshendelser.


I denne varme og inspirerende boka får du innspill, refleksjoner og praktiske verktøy til å møte hver eneste dag med sinnsro, trygghet og tillit.


«Vi mennesker kan velge ro, mer enn vi aner. Verktøyene i boka vil hjelpe deg med å skape mest mulig av den gode roen, og få vevd den sammen med handlekraft i hverdagen. Selv om livet vil gi deg både opp- og nedturer, kan du klare å finne en indre balanse som varer.»


Ved å bruke verktøyene i boka kan du


  • få det roligere hjemme, på jobb og i dine relasjoner
  • forebygge stress og utbrenthet
  • redusere uro og angst
  • bevare roen i vanskelige situasjoner
  • få mer energi og livslyst
  • håndtere konflikter bedre
  • leve mer i tråd med verdiene dine
Les mer