Boktips
Boktips med Bo Svernström – psykologisk thrillerforfatter

Bo Svernström skriver krimromaner med psykologisk dybde, moralske dilemmaer, intense og brutale historier. Bøkene hans er for den som liker sterke historier som Harlan Cobens og råskapen til Lars Kepler. Her er Bo Svernström i samtale med festivalsjef Knut Gørvell. Opptaket ble tatt under Boktips LIVE. 

Hør Boktips’ podkast i din foretrukne strømmetjeneste:

Bo Svernström

Bo Svernström (f. 1964) er en svensk forfatter fra Göteborg. Han jobbet som journalist i Aftonbladet i nesten 20 år, men før han begynte å skrive på heltid. Han fikk en knallstart på forfatterkarrieren med Ofrenes offer, som har solgt mer enn 30000 eksemplarer internasjonalt og er solgt til 11 land.

Svernström bor i Nacka utenfor Stockholm med sin kone, journalist og barnebokforfatter Erika Svernström, og tre barn (17,15 og 7 år). Han store lidenskap er terrengsykling, som nå også har blitt hans primære kilde til trening når han ikke lenger sykler til og fra jobben i byen. Ideen til Ofrenes offer fikk han på vei til jobb. Han var så irritert over de hensynsløse bilistene at han begynte å leke med tanken på en karakter som tok igjen. Lekene, som er han andre bok, er nok en vellykket, gripende og skremmende psykologisk thriller.

Les mer
Copyright/fotograf: Martin Stenmark

Lekene

Bo Svernström

Robert var bare elleve år da han ble utpekt som den skyldige da lekekameraten Max døde. I dag er Robert trettini år. Han husker ikke mye av selve hendelsen, men har siden valgt å leve et tilbaketrukket liv. En dag ringer en kvinnelig journalist på døren hans. Journalisten begynner å grave i den gamle etterforskningen, nesten samtidig som en elleve år gammel jente blir funnet død i Roberts gamle nabolag.


En rystende og overbevisende thriller fra forfatteren av Ofrenes offer.

Les mer
Lekene
LekeneBo Svernström
399,–