Møte med Mikaela Bley – journalist som detektiv

Mikaela Bley har selv bakgrunn fra media, og hun er regnet som en av de nye store i svensk krim med sine bøker med krimreporteren Ellen Tamm i hovedrollen. Her er Mikaela Bley i samtale med redaksjonssjef Mariann Fugelsø Nilssen.

Mikaela Bley

Mikaela Bley har jobbet som innkjøper for TV4, men skriver nå på heltid. Bley debuterte i 2015 med Lycke, som er første boken i serien om den ærgjerrige journalisten Ellen Tamm. Serien om Ellen Tamm er solgt til flere land. Mikaela Bley bor i Stockholm med sin mann og tre barn.

Les mer
Foto: Michel-Widenius

Louise

Mikaela Bley

Louise er en spenningsroman om sannhet, svik og bitre familiehemmeligheter.


Den kontroversielle justisministeren Louise Bohman våkner en morgen opp til beskjeden om at hennes pressesekretær er funnet død. Hun har tilsynelatende begått selvmord, men snart går mistankene i retning mord, og mye taler for at justisministeren selv er innblandet. I media henges Bohman ut og portretteres som et monster.På TV4 får kriminalreporter Ellen Tamm i oppdrage å lage en dokumentar om justisministeren. Hun lykkes i å overtale Bohman og møter en kvinne som fremstår ganske lik bildet media har tegnet av henne. Men det virker som det er noe hun skjuler.Samtidig sliter Ellen med sitt eget kaotiske privatliv. Og jo mer hun graver i Louise Bohmans liv, jo mer minnes hun om sin egen families mørke hemmeligheter.

Les mer
Louise
LouiseMikaela Bley
379,–

Jenter uten navn

Mikaela Bley

En kald vinterdag blir 17-år gamle Linn etterlatt på internatet Täcktaholm, en herregård utenfor Nyköping. Etter flere år med kaos er håpet at hun endelig skal få orden på livet sitt, men hun dras snart inn i konfliktene på skolen. Når en av jentene forsvinner, innser Linn at hun selv befinner seg i fare. På TV4 får samtidig kriminalreporter Ellen Tamm nyheten om at en ung, uidentifisert kvinner er funnet død dypt inne i de sörmländska skogene. Bare noen dager senere blir nok en kvinne funnet død. Politiet står uten spor, og selv om dagene går, er det ingen som melder kvinnene savnet ...


Jentene uten navn er en thriller om å føle seg annerledes, og hvor langt vi er villig til å gå for å passe inn.

Les mer

Lycke

Mikaela Bley

En regntung dag i mai forsvinner åtte år gamle Lycke utenfor Kungliga Tennishallen i Stockholm.Ellen Tamm, en ung og ærgjerrig journalist i TV4, får i oppdrag å følge saken. Det er få spor, og Ellen synes ikke politiet gjør nok for å finne jenta. De kommer heller ingen vei med Lyckes skilte foreldrene, som svarer unnvikende på spørsmål fra politiet og presse. Moren er kald og likegyldig, faren skjuler noe, stemoren virker sjalu og selvopptatt. Barnepiken er trolig den som kjenner Lycke best.Ellen blir nærmest besatt av å finne Lycke. Saken som vekker smertefulle minner fra hennes egen fortid, gjør at Ellen er i ferd med å miste kontrollen. Med Lycke-saken dras hun inn i en verden av familiehemmeligheter, løgner og svik, og på veien tvinges hun til å konfrontere sine egne demoner.

Les mer