Boktips
Podkast med Peter Swanson – den nye Hitchcock

Peter Swanson har hatt stor internasjonal suksess med sine raffinerte thrillere. Bøkene hans er oversatt til mange språk, og han har mottatt en rekke priser for dem. I årets roman Åtte perfekte mord har han skrevet en klassisk krimroman i Agatha Christie-stil. Her er Peter Swanson i samtale med den kjente radiojournalisten Hilde Sandvik som bl.a. leder NRK programmet «Norsken, svensken og dansken».

 
 
 
 

Hør Boktips’ podkast i din foretrukne strømmetjeneste:

Peter Swanson

Peter Swanson debutroman Den tikkende kvinnen (Orig tittel: The Girl with a Clock for a Heart) fikk stor internasjonal oppmerksomhet da den kom i 2014. De som fortjener det (The Kind Worth Killing) kom året etter, og var første bok ut på norsk (2016). Alle disse vakre løgnene kom i 2019.

Swanson bor i Somerville i Massachusetts.

Les mer
Foto: Kjersti Iversen

Åtte perfekte mord

Peter Swanson

For mange år siden lagde bokhandleren Malcolm Kershaw en liste over sjangerens mest perfekte, nærmest uløselige mord. En dag banker en FBI-agent på døren hans. Hun leter etter informasjon om uløste mordsaker som har uhyggelige likhetstrekk med mordene på Mals liste. For å beskytte seg begynner Mal å se seg rundt om mulige mistenkte – og han ser snart en morder i alle.


«Smart og overraskende ... Swanson tar oss fra den ene oppsiktsvekkende vrien til den andre ... Enestående.» Lisa Gardner


«Djevelsk moro.» Anthony Horowitz


«En fremragende krimroman ... fansen vil bli henrykt.» Publishers Weekly

Les mer