Boktips
Podkast med Terje Bjøranger og Gard Sveen - Politiske thrillere

Terje Bjøranger er aktuell med Kalifatet, hvor Charlie Robertson og hans politikolleger må jobbe effektivt og godt for å avverge flere tilsynelatende IS-relaterte drap og ikke minst avverge terroraksjoner man frykter er under planlegging.

Gard Sveen brakdebuterte med Den siste pilegrimen. Boken vant Rivertonprisen i 2013, den skandinaviske prisen Glassnøkkelen i 2014, Maurits Hansen-prisen for beste krimdebut og i 2015 også den danske Palle Rosenkranz-prisen for årets beste krimroman. Siden har han skrevet tre kritikerroste politiske thrillere. Her er Terje Bjøranger og Gard Sveen i samtale med Asbjørn Slettemark. Opptaket ble tatt under Boktips LIVE. 

Hør Boktips’ podkast i din foretrukne strømmetjeneste:

Terje Bjøranger

Terje Bjøranger (f. 1959) bor i Lillestrøm og jobber som politiadvokat i Kripos. Han debuterte i 2012 med Den tredje søsteren. I Barcode (2017) og Business (2019) følger vi den røffe politietterforskeren Charlie Robertsen.

Les mer
Foto: Lina Hindrum

Business

Terje Bjøranger

Business er en medrivende og realistisk krimroman av politiadvokat i Kripos, Terje Bjøranger.


En mann kommer inn i en blomsterbutikk på Aker Brygge. Drar fram en pistol og skyter kvinnen som ekspederer. Mannen setter bevisst fingeravtrykk og vinker til overvåkningskameraet. Likevel greier ikke politiet å identifisere morderen.


For politietterforsker Charlie Robertsen blir dette en reise inn i en mørk verden der menneskehandel er «big business», men hvem står bak og hvordan kan de komme unna uten å sette spor etter seg?


Business er andre bok om Charlie Robertsen.

Les mer
Business
BusinessTerje Bjøranger
399,–

Gard Sveen

Gard Sveen (født 1969) debuterte med Den siste pilegrimen (2013). Boken vant Rivertonprisen i 2013, Glassnøkkelen i 2014, Maurits Hansen-prisen for beste krimdebut og i 2015 også den danske Palle Rosenkranz-prisen for årets beste krimroman. I 2015 kom Helvete åpent og i 2016 Blod i dans, bok nummer to og tre om politimannen Tommy Bergmann. I 2018 utkom Bjørnen, den fjerde boken i serien. Den kritikkerroste krimromanen ble nominert til Rivertonprisen. Drømmenes gud kom høsten 2019 og er forløpig siste roman i serien.

Les mer
Foto: Lina Hindrum

Drømmenes gud

Gard Sveen

1982: I et Beirut revet i filler av borgerkrig, og med israelske tanks rullende inn, møter en sykepleier og en gift ambassadør hverandre. Sammen med et knippe andre nordmenn holder de stand. I sommervarmen i 2017 blir den tidligere ambassadøren Leif Wilberg sprengt i lufta av en bilbombe. Hans kone, Hanna Svarstad, er sporløst forsvunnet. Tommy Bergmann, fra PST, skjønner at han må begynne å nøste i fortiden for å finne sannheten.


Drømmenes gud er femte bok om etterforsker Tommy Bergmann.

Les mer
Drømmenes gud
Drømmenes gudGard Sveen
399,–