Krimspesial 2022
Podkast med Tom Egeland, Unni Lindell og Chris Tvedt

Krimfestivalen i Oslo 2022 ble det gjort et opptak til en podkast med påfyll fra tre av Norges beste krimforfattere: Tom Egeland, Unni Lindell og Chris Tvedt. Programleder er Kari Birkeland. 

Hør Boktips’ podkast i din foretrukne strømmetjeneste:

Chris Tvedt

Chris Tvedt (f. 1954) er født i Bergen. Han er forfatter, advokat og har i tillegg til jus studert litteraturvitenskap ved Universitetet i Bergen. De senere årene har han vært forfatter på heltid.

Tvedt debuterte i 2005 med kriminalromanen Rimelig tvil. Han har senere skrevet flere bøker med advokathelten Mikael Brenne som gjennomgangsfigur. I 2010 fikk han Rivertonprisen for Dødens sirkel. I 2012 utga han Av jord er du kommet, med kriposetterforsker Edvard Matre i hovedrollen, og i 2013 kom Den blinde guden, som han har skrevet sammen med sin kone, Elisabeth Gulbrandsen. VGs Sindre Hovdenakk ga denne boken terningkast 6 og skrev blant annet følgende i sin panegyriske anmeldelse: «...et flott gjennomført stykke arbeid [...] Kort sagt: God fornøyelse!.» Den tredje boken om Matre, Djevelens barn, kom høsten 2014. Tvedt har også skrevet bøker for ungdom.

Oversikt over utgivelsene i Mikael Brenne-serien ser du her.

Oversikt over utgivelsene i Edvard Matre-serien ser du her.

Les mer
Foto: Maja Hattvang

Den blinde guden

Elisabeth Gulbrandsen og Chris Tvedt

Førstebetjent Edvard Matre ved Kripos har fått to drapssaker i fanget. Problemet er at han ikke etterforsker noen av dem.


Den ene fordi han ikke får lov.

Den andre fordi han ikke vil.


Et usedvanlig brutalt ran i Bergen ender med drap. Edvard Matre og hans team blir satt på saken. Sporene peker mot en gruppe voldelige høyreekstremister, men til Edvards store frustrasjon får han beskjed av PST om å holde fingrene av fatet.

Samtidig må han slite med en gryende mistanke om at en av hans egne folk kan ha liv på samvittigheten.

Les mer