Gulraiz Sharif la ingenting imellom da han skrev «Hør her’a!»

I dette intervjuet avslører forfatteren at det var mange følelser i sving da han skrev det som skulle bli en av 2020 største humorsuksesser.

Hør her'a!

Hør her'a!

Gulraiz Sharif

Hør her'a! er en oppsiktsvekkende og frisk roman som skildrer minoritetsmiljøet på en helt original og særegen måte.


Det er sommerferie og Mahmoud på 15 år ser for seg lange dager på benken utenfor blokka sammen med kompisen sin, enøyde Arif. Denne sommeren skal imidlertid bli annerledes, for familien får besøk av Onkel ji fra Pakistan og Mahmoud får i oppgave å vise onkelen rundt i Oslo. Onkel ji gjør store øyne i Norge, og så lurer han på hva det er med Ali, lillebroren til Mahmoud, som ikke oppfører seg slik gutter skal. I løpet av sommerferien skal Mahmoud bli stilt overfor store prøvelser både som bror og sønn i en pakistansk familie.


Gulraiz Sharifs debutroman fikk strålende anmeldelser da den kom ut. Den vant Debutantprisen for barne- og ungdomslitteratur Kulturdepartementet 2021 og ble nominert til Brageprisen 2020, Bokhandlerprisen 2020, Uprisen 2021, Bokbloggerprisen 2021.

Les mer
Hør her'a!Gulraiz Sharif
306,–
Veil. pris349,–Du sparer43,–

Gulraiz Sharif

Gulraiz Sharif (f.1984) er fra Oslo og jobber som lærer. Han pangdebuterte med romanen Hør her’a! høsten 2020 og har mottatt strålende anmeldelser og omtale. Boken vant Debutantprisen for barne- og ungdomslitteratur og LOs Litteraturpris 2022. Den ble nominert til Brageprisen, Uprisen, Bokbloggerprisen og Bokhandlerprisen og er i tillegg solgt til flere land. Sharif har blitt omtalt som «det friskeste pustet denne bokhøsten» og som en forfatter med en original og særegen stemme med mye på hjertet.

Les mer
Foto: Anna Julia Granberg