En juleklassiker
Hvem kan lese «Julegrisen» av J.K. Rowling?

En av verdens største historiefortellere, J.K. Rowling har skrevet denne spennende fortellingen om en gutts kjærlighet til det kosedyret han er aller mest glad i, og hvor langt han er villig til å gå for å finne det igjen. Den anerkjente kunstneren Jim Field har illustrert boken.

Julegrisen

Julegrisen

J.K. RowlingFra en av verdens største historiefortellere, J.K. Rowling, kommer denne varme, spennende fortellingen om en gutts kjærlighet til det kosedyret han er aller mest glad i, og hvor langt han er villig til å gå for å finne det igjen. Med den anerkjente kunstneren Jim Fields illustrasjoner vil Julegrisen garantert bli en elsket klassiker for hele familien.


Jack er veldig glad i kosegrisen sin, Gisse Gis, som han fikk da han var liten. GG har alltid stilt opp for ham og fulgt ham i tykt og tynt. Så en julaften skjer det forferdelige: GG blir borte.


Men på julekvelden kan mirakler skje – det som er forsvunnet, kan komme til rette igjen, og alle slags ting kan bli levende ... også leketøy.


Jack og julegrisen (GGs irriterende stedfortreder) legger ut på en eventyrlig reise gjennom De forsvunnes land. Med hjelp fra en snakkende matboks, et modig kompass og et vingevesen ved navn Håp gir de seg i vei for å redde Jacks aller beste venn fra den grusomme, lekespisende Forsvinneren ...


«For Rowling er barneblikkets mester. Hun mister aldri barneperspektivet, og alt i fortellingen oppleves fra barnehøyde. ... De harmoniske illustrasjonene til Jim Field er uovertrufne i å formidle lykke, og byr på julefølelser av det gode slaget.» Kristine Isaksen, VG


Les mer

JulegrisenJ.K. Rowling
349,–

J.K. Rowling

Den prisbelønte forfatteren J.K. Rowling (f. 1965) står bak den internasjonale suksessen om Harry Potter. De syv titlene i serien ble utgitt mellom 1997 og 2007. Bøkene er trykket i mer enn 500 millioner eksemplarer, oversatt til 80 språk og distribuert til over 200 territorier. Filmselskapet WarnerBros har laget hele åtte filmer med utgangspunkt i bøkene. Filmene har også blitt en verdensomspennende suksess. Mange fans kastet seg over WarnerBros Potter-spill, Hogwarts Legacy, som ble verdenslansert i 2023. NRKs anmelder Rune Fjeld Olsen kaller det etterlengtede spillet "En virtuell pride-fest".

Hele Harry Potter-serien vil etter hvert foreligge i gjennomillustrert nyutgivelse. De fem første Potter-bøkene er illustrert av Jim Kay. I tillegg til Potterbøkene har Rowling skrevet tre følgebind til inntekt for veldedige formål: Rumpeldunk gjennom tidene og Fabeldyr og hvor de er å finne til inntekt for Comic Relief, og Skalden Skurres historier til inntekt for Lumos, hennes veldedighetsorganisasjon for barn. I 2012 etablerte hun nettstedet og epubliseringsplattformen Pottermore, som er det digitale navet i trolldomsverdenen. I samarbeid med forfatter Jack Thorne og regissør John Tiffany har Rowling bidratt til teaterstykket Harry Potter og Barnets forbannelse, del én og to, som hadde premiere i London sommeren 2016. Og for voksne lesere har hun utgitt romanen Den tomme stolen samt tre kriminalromaner under pseudonymet Robert Gailbraith, der privatdetektiv Cormoran Strike spiller hovedrollen. I 2021 utkom den frittstående barneboken Julegrisen, illustrert av Jim Field.

Les mer
Bildet av J.K. Rowling