Greta Thunberg om bakgrunnen for Klimaboka

Klimaboka

Klimaboka

Greta Thunberg

Vi har fortsatt tid til å forandre verden. Fra verdens ledende klimaaktivist, Greta Thunberg, kommer den essensielle håndboken for å få det til.Du tror kanskje det er en umulig oppgave å sikre en trygg fremtid for livet på jorden. Men det er håp – hvis vi lytter til vitenskapen før det er for sent.I Klimaboka har Greta Thunberg samlet kunnskapen til over hundre eksperter – geofysikere, oseanografer og meteorologer; ingeniører, økonomer og matematikere; historikere, filosofer og urfolksledere – for å gi oss alle kunnskapen vi trenger for å bekjempe klimakatastrofer. Sammen med dem deler hun sine egne historier om å demonstrere og avdekke grønnvasking rundt om i verden. Hun viser at dette er en av våre største utfordringer, men også vår største kilde til håp. Når vi har sett hele bildet, hvorfor handler vi ikke? Og hvis et skolebarns streik kunne sette i gang en global protest, hva kan vi få til sammen?Vi lever på et avgjørende tidspunkt i menneskehetens historie. Sammen kan vi få til det tilsynelatende umulige. Men det må være oss, og det må være nå.

Les mer
KlimabokaGreta Thunberg
449,–

Greta Thunberg

Greta Thunberg (f. 2003) er en svensk klimaaktivist som har fått stor oppmerksomhet verden over for sitt klimaengasjement. Hun var 15 år i 2018 da hun startet sin skolestreik for klimaet. Greta Thunbergs skolestreik for klimaet har vokst til en internasjonal bevegelse der skoleelever og studenter over hele verden arrangerer klimademonstrasjoner på fredager under navnet Fridays for Future. Demonstrantene protesterer mot menneskeskapte klimaendringer og krever handling fra politiske ledere. Demonstrasjonene har samlet millioner av klimaengasjerte unge i over 150 land.

Greta Thunberg har mottatt en rekke internasjonale priser og utmerkelser for sitt utrettelige engasjement, deriblant Fritt Ords pris i 2019, Rachel Carson-prisen 2019 og Amnestys samvittighetspris. Hun ønsket ikke å motta Nordisk råds miljøpris i 2019, fordi hun mente de nordiske landene ikke gjør nok for å bremse klimaendringene. Time Magazine valgte Greta Thunberg som Årets person i 2019. Greta var da 16 år. Gretha Thunberg var blant de nominerte til Nobels Fredspris i 2019.

I 2022 kom Greta Thunbergs Klimaboka, en håndbok der Thunberg har samlet kunnskapen vi trenger for å bekjempe klimakatastrofer. Boken har bidrag fra over 100 eksperter med bred forskningsbakgrunn. Dagbladets anmelder kalte den «Årets viktigste bok». Boktips.no intervjuet de to norske bidragsyterne i Greta Thunbergs Klimaboka: – Energi- og klimatilpasning må gå hånd i hånd.

Hun har blant annet holdt taler til FN, i World Economic Forum og i Europaparlamentet. I boken Streik for klimaet fra 2019 er Greta Thunbergs sterkeste taler samlet mellom to permer.

Huset brenner fra 2019 er historien om Greta Thunbergs familie fortalt av Gretas mor Malena Ernman. Her forteller hun åpent om Gretas oppvekst og hvordan klimaengasjement hennes førte til skolestreiken for klimaet.

Les mer
Kim Jakobsen