Boktips LIVE 2024
Eva J. Stensrud om «Skyggeadvokaten» | Intervju

I Skyggeadvokaten tar Eva J. Stensrud oss med på en heseblesende reise til Iran i 1979, en tid da Ayatollah Khomeini steg til makten. Historien er en intrikat krimroman som vever sammen politisk uro, hemmeligheter og skjulte agendaer.

Skyggeadvokaten

Skyggeadvokaten

Eva J. Stensrud

Skyggeadvokaten er en dagsaktuell og altoppslukende kriminalroman. Bakteppet er Khomeinis maktovertakelse i Iran i 1979, som tvinger en norsk ambassaderåd i Teheran og hans iranske kone på flukt, sammen med medlemmer av hennes familie.


Mange år senere treffer vi flyktningene igjen i Norge i 2017, i og utenfor et iransk eksilmiljø. De har utdannet seg til leger og advokater, lever sammen med nordmenn, eller uten. En dag blir en iransk kvinne fra dette miljøet, Anna, funnet død i sitt hjem på Nesodden, og mistanken rettes mot mannen hun en gang forrådte. På grunn av koblingen til Iran blir etterforskningen et samarbeid mellom overbetjenten i Kripos, Asbjørn Skar, og PST-etterforskeren Liv Lindemann. Men er det egentlig i fortiden svaret på drapsgåten ligger?


Eva Stensruds debut som krimforfatter fremstår ikke bare som en elegant, storslått og intelligent fortalt thriller, men er også uhyggelig virkelighetsnær.

Les mer

Eva J. Stensrud

Eva Stensrud er født på Hamar og oppvokst i Ottestad i Stange kommune. Hun er lektor med hovedfag i engelsk, og underviste i videregående skole i femten år før hun ble forfatter på heltid. Hennes første romanserie, Storgårdsfolk, ble en stor suksess. Selv om Eva har bodd på Nesodden siden 1987, savner hun stadig Mjøsa.

Les mer
Foto: Lina Hindrum