Boktips LIVE 2024
Intervju med forfatter og skuespiller Gine Cornelia Pedersen

JEG SKAL HENTE DEG er en kjærlighetshistorie som er helt himmelsk og kanskje helt umulig. Romanen har en nerve som får en til å hive etter pusten.

JEG SKAL HENTE DEG

JEG SKAL HENTE DEG

Gine Cornelia Pedersen

JEG SKAL HENTE DEG er en kjærlighetshistorie som er helt himmelsk og kanskje helt umulig. Romanen har en nerve som får en til å hive etter pusten.Jeg har funnet kjærlighet, hvordan skal det gå. Hun skal straks begynne skuespillerutdanning, bor i kollektiv og har store ambisjoner. Han er musiker, fri sjel uten fast bolig, dopromantiker og kjenning av politiet.


Når bare de to er sammen, er lykken stor, men når de går sammen på gata, kan hun ta seg i å skamme seg over ham, og det skammer hun seg over.


Han blir borte etter en fest, ingen har hørt fra ham på fem dager. Hun leter febrilsk blant venner og bekjente, hun har ikke sovet på femti timer, sytti timer, mer. Vi følger henne i et frenetisk døgn rundt i Oslo, i det som kanskje er en redningsoperasjon, eller kanskje et søk akkurat litt for seint.


Gine Cornelia Pedersen debuterte med Null i 2013, og ble tildelt Tarjei Vesaas’ debutantpris for romanen. JEG SKAL HENTE DEG er en selvstendig oppfølger.

Les mer

Gine Cornelia Pedersen

Gine Cornelia Pedersen (f. 1986) fikk Tarjei Vesaas debutantpris for den kritikerroste romanen Null i 2013, som siden utkom på engelsk og tysk. Deretter fulgte romanene Kjærlighetshistorie (2015) og Vår i det hinsidige (2018), i tillegg til novellesamlingen Åtte (2022).

Gine Cornelia Pedersen er også skuespiller, og er blant annet kjent for roller i TV-serier som Unge lovende, Valkyrien og Sigurd fåkke pult.

Les mer
Foto: Lina Hindrum