
Gunn-Karin Sakariassen
Gunn-Karin Sakariassen (f. 1954) er utdannet naturopat og ernæringsterapeut fra Norsk Akademi for Naturmedisin, med videreutdannelse i funksjonell medisin fra Institute for Functional Medicin i Boston. Hun er forfatter og arbeider som selvstendig ernæringsterapeut, der kosthold er nøkkelen til bedre helse. Hun har selv opplevd på kroppen hvor mye kostholdet har å bety for å holde mage, tarm og energi på topp.
Sakariassen har tidligere jobbet ved Heggeli helhetsmedisin (nå Synergi Helse) og Fedon Helse-klinikken. Hun har også et mangeårig samarbeid med Diabetesforbundet for å hjelpe og veilede pasienter. Sammen med Hege Hasler Barhaughøgda holder hun en rekke kurs og foredrag over hele landet, se diabetesboka.no, og de har utgitt fire bøker om diabetes: Diabetesboka, Den praktiske diabetesboka, Den søte diabetesboka og Den grønne diabetesboka. Gunn-Karin Sakariassen sto sammen med Sofie Hexeberg bak bestselgeren Frisk med lavkarbo – 100 oppskrifter, som har solgt over 50 000 eksemplarer. En del av oppskriftene derfra er samlet i nyutgaven Friskere og lettere med lavkarbo.
Lenker
Titler i salg
Kategori
Format
Språk

Den grønne diabetesboka
Stabilt blodsukker med plantebasert matHege Hasler Barhaughøgda og Gunn-Karin Sakariassen


Faste – den komplette guiden
Hvordan du fornyer og reparerer kroppen med periodisk, kort eller lang fasteKrokfoss Anders, Stig Bruset, Jason Fung, Nanna Heiberg, Anders Kindberg og Gunn-Karin Sakariassen
Diabetesboka
Spis riktig og få en bedre hverdagHege Hasler Barhaughøgda og Gunn-Karin Sakariassen

Den praktiske diabetesboka
Spis deg friskere på 6 ukerHege Hasler Barhaughøgda og Gunn-Karin SakariassenAnmeldelser
Faste: den komplette guiden fortjener mange lesere, ikke bare de som lider av fedme eller vil foreta en skikkelig renselsesprosess, men også for alle som ønsker å forebygge og/eller behandle stoffskiftesykdommer.
Boka er en ypperlig jule- eller bursdagsgave fra en som ønsker sine medmennesker vel.
Thore K. Aalberg, Helsemagasinet mars 2021 om Faste – den komplette guiden«(…) de to forfatterne setter på bordet mat jeg nesten ikke trodde det var mulig å få til i sukkerfri variant.»
Jørn-Kr. Jørgensen, Bokstaver.no om Søtt og sukkerfritt«(...) Alt du trenger å vite for å gjennomføre en faste og for å bli inspirert til å sette i gang, finner du i denne boka.»
Anne Lene Johnsen, Helsemagasinet nr. 1/2020 om Faste – den komplette guiden(...) Alt er skrevet enkelt og forståelig. Boka kan dermed være nettopp det forfatterne lover: et godt sted å starte for dem som skal i gang med nytt kosthold, og som lurer på hvordan de gjør det. (...)
I Lavkarbo for alle finner vi både gode forklaringer til hvorfor et lavkarbokosthold er godt for helsa, de viktigste prinsippene med lavkarbokosthold, og en rekke oppskrifter (...)
Anne Lene Johnsen, Helsemagasinet nr. 4/2018 om Lavkarbo for alleDet er befriende å støte på en bok som i tekst og bilder presenterer matrett Diabetes 2-rammede kan lage og spise, uten "dom og fordømmelse" og uten å ha dårlig samvittighet. (...) "Den praktiske diabetesboka" vil jeg gjerne anbefale til alle som trenger noe å støtte seg til i kampen for å få ned blodsukkeret. Den er dessuten et veldig praktisk verktøy både i "helbredelsesprosessen", men også i den enkeltes sosialiseringsprosess. Bor man alene kan denne boken brukes som kokebok når man inviterer familie og venner på sunnere mat i et sunnere lag. Det gjør boken rett og slett til et funn.
Jørn-Kr. Jørgensen, Litteraturavisen Bokstaver.no om Den praktiske diabetesboka"Boka er holdt i en nøktern og informativ, men samtidig positiv og oppmuntrende stil. Den bør kunne gi leseren inspirasjon til å foreta endringer i kosthold og levesett, i stedet for å fortvile over sin diabetesdiagnose. Det fine med oppskriftene er, at de er like sunne for friske mennesker som for diabetikere. Vi trenger alle å spise slik at vi motvirker den økende tendensen til diabetes og andre livsstilsykdommer. Det er fremdeles en udiskutabel sannhet at "din mat skal være din medisin.""
Hilde Moldestad, Naturmedisin om Diabetesboka«Forfatterne skriver lettfattelig og godt om hvordan maten påvirker kroppen, om de ulike diabetestypene og om betydningen av god medisinering og insulinets sentrale rolle.»
Kristian Aune-Jensen, Levmeddiabetes.no om Diabetesboka