Guzel Jakhina
Last ned bildet© @Lina Hindrum

Guzel Jakhina

Guzel Jakhina er en russisk forfatter og manusforfatter, født 1977 i Kazan i Tatarstan. Etter å ha studert engelsk og tysk i hjembyen avsluttet hun utdannelsen ved filmhøyskolen i Moskva, der hun har bodd siden 1999.

Jakhina debuterte som romanforfatter med Zulejkha åpner øynene i 2015. For denne ble hun tildelt Russlands viktigste litteraturutmerkelse «Den store boken» (Bolsjaja kniga). Boka ble også en bestselger, og var mellom 2015 og 2020 den mest lånte boka i Moskvas biblioteker.

Også Jakhinas andre roman Deti moi («Mine barn», den har i oversettelse ofte fått tittelen «Volgabarna») vant «Den store boken», i 2018. Hennes tredje roman Esjelon na Samarkand («Tog til Samarkand») kom ut i 2021.

Jakhinas romaner tar utgangspunkt i hendelser som er blitt underspilt i sovjetisk og senere russisk «offisiell» historieskrivning, og fokuserer ofte på minoritetgruppers erfaringer. Hovedpersonen i debutromanen er tatarkvinnen Zulejkha, mens «Volgabarna» skildrer den tyske befolkningen ved Volga. Jakhina har selv tatarsk familiebakgrunn.

Jakhinas romaner har gjort det skarpt også i utlandet. Zulejkha åpner øynene er oversatt til 40 språk, mens «Volgabarna» i 2021 var på kortlisten til både Den europeiske litteraturprisen i Nederland og Medici-prisen i Frankrike.

Titler i salg

Kategori

Format

Språk

 • Zulejkha åpner øynene av Guzel Jakhina (Innbundet)look-inside
  350,–
  Veil. pris399,–Du sparer49,–
  Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.
 • Zulejkha åpner øynene av Guzel Jakhina (Nedlastbar lydbok)

  Zulejkha åpner øynene

  Guzel Jakhina
  Bokmål2022Nedlastbar lydbok
  399,–
 • Zulejkha åpner øynene av Guzel Jakhina (Ebok)
  262,–
  Veil. pris299,–Du sparer37,–