Hege Hasler Barhaughøgda
Hege Hasler Barhaughøgda er sykepleier, forfatter og foredragsholder og driver Vektklinikken Hege Hasler – din livsstilsklinikk i Oslo. Hun har jobbet med diabetes siden 1999, først ved medisinsk poliklinikk på Sykehuset Telemark i Kragerø, der hun i to år var enhetsleder. Her oppdaget hun at det var de pasientene som spiste lavglykemisk som klarte seg best med sykdommen sin, og ikke de som fikk enda mer medisiner. Derfor ønsket hun å jobbe med kostveiledning som viktigste behandling av personer med diabetes. Hun jobbet i åtte år ved Fedon Lindbergs klinikk og etablerte etter hvert sin egen praksis.
Sammen med Gunn-Karin Sakariassen har hun utgitt fire diabetesbøker: Diabetesboka, Den praktiske diabetesboka, Den søte diabetesboka og i 2023 den etterspurte Den grønne diabetesboka.
Titler i salg
Kategori
Format
Språk
Den grønne diabetesboka
Stabilt blodsukker med plantebasert matHege Hasler Barhaughøgda og Gunn-Karin SakariassenDiabetesboka
Spis riktig og få en bedre hverdagHege Hasler Barhaughøgda og Gunn-Karin SakariassenDen praktiske diabetesboka
Spis deg friskere på 6 ukerHege Hasler Barhaughøgda og Gunn-Karin SakariassenAnmeldelser
«(…) de to forfatterne setter på bordet mat jeg nesten ikke trodde det var mulig å få til i sukkerfri variant.»
Jørn-Kr. Jørgensen, Bokstaver.no om Søtt og sukkerfrittDet er befriende å støte på en bok som i tekst og bilder presenterer matrett Diabetes 2-rammede kan lage og spise, uten "dom og fordømmelse" og uten å ha dårlig samvittighet. (...) "Den praktiske diabetesboka" vil jeg gjerne anbefale til alle som trenger noe å støtte seg til i kampen for å få ned blodsukkeret. Den er dessuten et veldig praktisk verktøy både i "helbredelsesprosessen", men også i den enkeltes sosialiseringsprosess. Bor man alene kan denne boken brukes som kokebok når man inviterer familie og venner på sunnere mat i et sunnere lag. Det gjør boken rett og slett til et funn.
Jørn-Kr. Jørgensen, Litteraturavisen Bokstaver.no om Den praktiske diabetesboka"Boka er holdt i en nøktern og informativ, men samtidig positiv og oppmuntrende stil. Den bør kunne gi leseren inspirasjon til å foreta endringer i kosthold og levesett, i stedet for å fortvile over sin diabetesdiagnose. Det fine med oppskriftene er, at de er like sunne for friske mennesker som for diabetikere. Vi trenger alle å spise slik at vi motvirker den økende tendensen til diabetes og andre livsstilsykdommer. Det er fremdeles en udiskutabel sannhet at "din mat skal være din medisin.""
Hilde Moldestad, Naturmedisin om Diabetesboka«Forfatterne skriver lettfattelig og godt om hvordan maten påvirker kroppen, om de ulike diabetestypene og om betydningen av god medisinering og insulinets sentrale rolle.»
Kristian Aune-Jensen, Levmeddiabetes.no om Diabetesboka