Jørn H. Hurum
Jørn Harald Hurum (fødte 1967) Professor i paleontologi ved Naturhistorisk museum, Universitetet i Oslo. Han har samlet fossiler siden han var seks år, og så fort han lærte seg å lese, også på bøker (mest Hardy-guttene). Har de siste 25 årene samlet mindre på Hardy-guttene og mer på bøker fra vitenskapshistorien rundt sitt eget fag.
Titler i salg
Kategori
Format
Språk
Alder
Serier
Borgias forbudte bok
Steingale samlere og pillråtne paverTorstein Helleve og Jørn H. HurumBorgias forbudte bok
Steingale samlere og pillråtne paverJørn H. Hurum og Torstein HelleveAnmeldelser
"[...] dette er en bok man kan lese, bla og slå opp i mange ganger og med ulik motivasjon. Som fagbok benytter den seg av flere sjangrer og henvender seg, kanskje derfor, til lesere med ulik lesererfaring og ulik motivasjon for lesning. [...] Bokens første halvdel er en lett tilgjengelig fortelling om Idas fødsel, oppvekst og død. Fortellingen kan langt på vei leses som mange andre fiktive bildebok- og dyrefortellinger for barn. Det som skiller den, ligger ikke bare i at fortellingen slutter med Idas død, det hender det at andre dyr i bøker for barn gjør, men også i måten fortellingen er illustrert på. Esther van Hulsen, som har lang erfaring med å tegne både dyr og dyrs naturlige omgivelser, står både for bokens design og dens malte og tegnete illustrasjoner. [...] Den fargerike, og for dagens øyne fantasifulle flora og fauna, er ikke et uttrykk for fristilt og autonom kunst, men en kunstnerisk formidling av forskernes funn. Og det er åpenbart at også kunstneren har studert og reflektert over disse funnene."
Nina Goga, Barnebokkritikk.no om Ida"Den todelte boka er illustrert med fantastiske, naturalistiske malerier. I tillegg til en fiksjonalisert del om Idas liv, består boka av en fakta- og aktivitetsdel om Ida og tiden hun levde i."
Hege Fosser Pedersen, Foreldre & Barn om Ida"Forsker og Ida-far Jørn Hurum og museets webredaktør Torstein Helleve skriver lidenskapelig og levende, men det er først og fremst de store, utfallende tegningene til Esther van Hulsen som suger leseren inn i det forhistoriske universet. Både Ida selv og de andre dyra, som alle er identifisert i en silhuettoversikt i slutten av boka, er malt fargerikt og vakkert av den nederlandske illustratøren, som har tegnet mye for museer og dyrehager."
Jørgen Brynhildsvold, Universitas om Ida