Marius Nergård Pettersen

Marius Nergård Pettersen

Marius Nergård Pettersen (født 1984) er oppvokst i Nittedal i Akershus med skogen to steinkast fra postkassa. Han forstod som 16-åring hvordan han kunne arbeide og oppleve verden på samme tid, og har siden gått målrettet mot et yrkesliv som fotograf og skribent. Naturen har alltid vært hans hovedinteresse. Han har blant annet studert friluftsliv ved Høyskolen i Hedmark og har arbeidet med en lang rekke artikler og bøker om natur og friluftsliv. Marius er også utdannet fotojournalist fra Høyskolen i Oslo.

"Oslos nære villmark" er hans femte bokutgivelse.Nergård Pettersen ble i 2013 tildelt den nyopprettede Helge Ingstad-prisen. Her er juryens begrunnelse:

«Marius Nergård Pettersen (28) er drevet av eventyrlyst. Med enkle midler og begrenset økonomisk sikkerhetsnett har han i ung alder valgt et liv i nær kontakt med naturen. I tildelingen har Juryen lagt særlig vekt på hans unike formidlingstalent. Juryen er imponert over hvordan han evner å skape levende fortellinger om ofte helt enkle naturopplevelser. Blant vinnerens publikasjoner vil juryen trekke frem boka «Lomsdal Visten, Det gjemte landets villmark» som til nå den mest komplette beskrivelse av en av våre minst kjente naturområder. Her viser forfatteren seg som en fullendt skribent og naturfotograf. I tillegg til å skildre egne opplevelser fra til sammen seks måneder på oppdagelsesferd i området, vier han stor oppmerksomhet til det historiske kildemateriale og menneskene som gjennom tidene har levd i villmarken. Vinneren søker det gode, enkle liv i naturen, og gir oss en påminnelse om at sterke naturopplevelser ikke nødvendigvis har en sammenheng med barske ekspedisjoner under fjerne himmelstrøk. Et godt eksempel på dette er hans pågående prosjekt «Oslos nære villmark» der han legger ut på seks månedslange turer med Oslo som utgangspunkt.»

Titler i salg

Kategori

Format

Språk

Serier

 • Oslos nære villmark av Marius Nergård Pettersen (Nedlastbar lydbok)

  Oslos nære villmark

  Marius Nergård Pettersen
  Bokmål2020Nedlastbar lydbok
  399,–
 • Minner fra en ødemark av Marius Nergård Pettersen (Nedlastbar lydbok)

  Minner fra en ødemark

  Marius Nergård Pettersen
  Bokmål2019Tøffe turer 24Nedlastbar lydbok
  99,–
 • Lomsdal-Visten av Marius Nergård Pettersen (Nedlastbar lydbok)

  Lomsdal-Visten

  Marius Nergård Pettersen
  Bokmål2017Nedlastbar lydbok
  399,–
 • Mikroeventyr av Mikkel Soya Bølstad og Marius Nergård Pettersen (Innbundet)look-inside

  Mikroeventyr

  Mikkel Soya Bølstad og Marius Nergård Pettersen
  Bokmål2016Innbundet
  350,–
  Veil. pris399,–Du sparer49,–
  Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.