Robert Harris
Robert Harris er en av verdens mestselgende og høyest respekterte thrillerforfattere. Alle hans romaner har vært bestselgere og alle er oversatt til norsk. Flere av bøkene er filmatisert.
Se tilgjengelige utgaver av bøkene til Robert Harris her.
Robert Harris er født i Nottingham i 1957 og er utdannet ved Cambrigde. Han har jobbet som reporter i BBC, og senere skrevet for The Observer, The Sunday Times og The Daily Telegraph. I dag bor han i West Berkshire med kone og fire barn.
Titler i salg
Kategori
Format
Språk
Serier
Anmeldelser
Robert Harris lokker oss effektivt tilbake til 1938. Han kan knepet. Så fort som fy sitter vi der i spenning, og blir med hele vegen, og selv om vi naturlig nok vet svaret: i eimen av krig, kan dette stoppes?
Remi Laakso, Hamar Arbeiderblad om MünchenRobert Harris lokker oss effektivt tilbake til 1938. Han kan knepet. Så fort som fy sitter vi der i spenning, og blir med hele vegen, og selv om vi naturlig nok vet svaret: i eimen av krig, kan dette stoppes?
Remi Laakso, Hamar Arbeiderblad om München"Få, om noen, skriver thrillere på dette nivået (...) Robert Harris lykkes med mye i denne boka. Dels er den et nådeløst portrett av et hult samfunn og en samfunnsøkonomi som i stadig stigende grad baserer seg på fiktive verdier. Dels er den en febrilsk psykologisk thriller, dels et hjerteskjærende portrett av en mann som i løpet av få timer går i hundene (...) høyt over gjennomsnittet i kvalitet."
Ole Jacob Hoel, Adresseavisen om Fryktindeksen"Dette er langtfra bare en thriller fra antikken, lerretet er rikere, mer fargesterkt og innsiktsskapende enn som så. Harris har gjort et svært grundig arbeid med bakgrunnsstoffet og gir oss linjer ogdetaljer som beriker beretningen. Og han behersker et svært komplekst historisk stoff. (...)Og dette turnerer han med sant mesterskap. Rollefigurene er skarpsynt portrettert, intrigene intelligent presentert med sikker sans for rytme og det riktige øyeblikk. Og stadig er alt tankevekkende tidløst."
Per Haddal, Aftenposten om Lustrum"Harris har diktet på bakgrunn av faktisk viten, fremstilt dagbøkene som han mener de kunne ha vært: Fulle av fakta og gjengivelser av taler, debatter og samtaler, men også med refleksjoner, assosiasjoner og humor?og ikke minst; durkdreven dramaturgi."
Ole Jacob Hoel, Adresseavisen om Lustrum