Tana French
Tana French har vokst opp i Irland, Italia, USA og Malawi, siden 1990 har hun bodd i Dublin. Hun er utdannet skuespiller fra Trinity College i Dublin og arbeider med teater og film ved siden av skrive romaner. Med sin debutroman Skogen (2007) plasserte hun seg rett i den internasjonale toppklassen av krimforfattere. Siden har hun skrevet seks kritikerroste bøker i serien om Dublin-politiets drapsavdeling og den frittstående romanen "The Witch Elm" som utgis på norsk i 2020. Hun har vunnet en rekke priser, blant annet Edgar, Anthony, Macavity, Barry og ICVA Clarion Awards.
Titler i salg
Kategori
Format
Språk
Serier
Anmeldelser
«(...) en spenningsroman som byr på et virkelig gjennomtenkt plott, dystre hemmeligheter og et psykologisk drama hvor alt ikke nødvendigvis er som det ser ut.»
«For øvrig er språket godt, tidvis briljant. Tana French er en forfatter som vet hvordan hun skal holde sin leser fanget til siste side. Dessuten er hun glimrende til å bygge opp stemninger og skape karakterer som man virkelig lever seg inn i.»
«"Den mørke almen" er en av de bedre spenningsromaner jeg har lest på lang tid.»
Beate Ellingsen, Heartart blogg om Den mørke almen«... på sitt beste er dette en riktig bra psykologisk thriller om skygger fra fortiden, gamle vennskapsbånd, svik og kjærlighet og om hva som driver mennesker utfor stupet.»
Marit Egaas, Stavanger Aftenblad om Den mørke almen"Inntrengeren er noe så sjeldent som en dypt original politikrim.(...)
Dette er en tøff og røff kriminalroman, der røffheten balanseres med en leken humor og særegen feminin touch, Håper French har samme ambisjoner om flere bøker med samme hovedperson."
Ole Jacob Hoel, Adresseavisen om Inntrengeren
"Inntrengeren er en helstøpt og uvanlig velskrevet krim. Hvis du bare vil lese en krimbok i julen, bør det være denne. For Tana French er en glimrende forteller som holder leseren fanget til siste side. Anbefales på det sterkeste."
Beate Ellingsen, Heartart blogg om Inntrengeren"En gnistrende god fremstilling av komplisert etterforskningsarbeid, i tillegg et vondt og sylskarpt portrett av mennesker hvis drømmer går i tusen knas. En ødelagt familie, to ærlige politimenn og en intens historie."
Lars Helge Nilsen, Bergens Tidende om Utrygg havn"Hennes unike begavelse for det dystre, kobler sammen et svært konkret bilde av et samfunn i fritt fall og det oversanselige; Det skal ikke mange kvadratcentimeter med gress til før vi får føling med voldsom naturmystikk. Komposisjonen er streng, og alle handlingstråder unyttes maksimalt; alt i alt en svært god politikrim."
Maria Årolilja Rø, Adresseavisen om Utrygg havn"La en ting være klinkende klart: Med Utrygg havn har Tana French nok en gang begått dundrende god kriminalroman."
Ingvar Ambjørnsen, VG om Utrygg havn"Gripende og spekket med skjønnlitterære kvaliteter."
Gunnar Gran, Stavanger Aftenblad om Utrygg havn"Utrygg havn er en uhyggelig psykologisk thriller om hvordan økonomisk krise kan drive respektable samfunnsborgere til handlinger som ellers ville vært fremmed for dem. Samtidig er boken en drivende god krim som legger vekt på politiarbeid og samspillet mellom politiets to hovedetterforskere. Forfatteren klarer å holde på spenningen helt til siste kapittel. Ikke bare lurer vi på hvem som utførte forbrytelsen, men hvorfor det skjedde. Er du ute etter en spennende, velskrevet og aktuell krim kan jeg anbefale Utrygg havn."
Charlotte Gulbraar, Lørenskog Bibliotek om Utrygg havn"French skriver ikke bare god krim, hun skriver gode romaner. Er dette også en spennende krim? Ja, om enn ikke av det heseblesende slaget. Krim for de litt kresne, kunne man si. Og takk Fanden for det!"
Gabriel Michael Vossgraff Moro, VG om Flukt"Det er ikke få fortellinger som har tatt utgangspunkt i den festlige irske arbeiderklassefamilien som ved nærmere ettersyn viser seg å skjule en bunnløs tragedie. Tana French har maktet å formulere denne tematikken i en fengende kriminalroman, med en passe blanding av nostalgi og realisme, der detektivens analytiske virksomhet stadig må bryne seg på kjærlighetshatet til hans eget opphav. Godt gjort, egentlig!"
Ola A. Hegdal, Dagens Næringsliv om Flukt