Torkil Færø
Last ned bildet© Foto: CF Wesenberg / kolonihaven.no

Torkil Færø

Torkil Færø (f. 1969) er allmenn- og legevaktslege, dokumentarfilmskaper, forfatter, fotograf og globetrotter. Som legestudent var han den første som dro ut for norske Leger Uten Grenser da han i 1996 jobbet i krigsherjede Angola. Gjennom 25 år som frilanslege har han jobbet i kommuner over hele landet, hatt titusener av konsultasjoner og fått et unikt bilde av sykdommene som plager oss. Han har erfart at årsaken oftest finnes i en livsstil som stresser kroppen vår.

Livsnyteren Torkil Færø er opptatt av hvordan vi kan få mest mulig ut av livet. I boken Pulskuren forteller han trinn for trinn hvordan vi kan bruke pulsklokken eller smarttelefonen til å bli bedre kjent med vår egen kropp og få bedre kontroll på stressbalansen og det autonome nervesystemet. Han har selv gjort absolutt alle feilene i boken og fått et nytt liv ved å foreta pulsveiledede livsstilsendringer. Hans håp er at alle som ønsker bedre helse og mer energi til å leve livet fullt ut, får nytte av tiltakene han selv har så stor glede av. Han ivrer også for å vise at vi kan bruke vanskeligheter til å vokse oss sterkere. Han ble selv mobbet som barn og har klart å komme styrket ut av det. Han har dessuten et stort ønske for helsevesenet: At det i mye større grad jobber forebyggende og gir hjelp til selvhjelp enn tilfellet er i dag.

Færø er også en prisbelønt fotograf som har utgitt fotokunstbøker, hatt utstillinger og holdt fotoworkshoper i mange land, og han har laget NRK-filmene om pilegrimsvandring til Nidaros og Santiago de Compostela. I sin forrige bok, Kamerakuren, kombinerte han lege- og fotokunnskapen til en unik bok om terapeutisk fotografi, der livsmestring kobles sammen med det å ta gode bilder. Færø har reist med ryggsekk, sykkel, motorsykkel, kajakk, båt og bil i over 80 land og snakker åtte språk. Han bor i Oslo med kone og to barn.

Titler i salg

Kategori

Status

Format

Språk

 • Pulskuren av Torkil Færø (Innbundet)look-inside

  Pulskuren

  Stress riktig, sov bedre, yt mer og lev lengerTorkil Færø
  Bokmål2023Innbundet
  350,–
  Veil. pris399,–Du sparer49,–
  Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.
 • Pulskuren - Stress riktig, sov bedre, yt mer og lev lenger av Torkil Færø (Nedlastbar lydbok)
  399,–
 • Pulskuren av Torkil Færø (Ebok)

  Pulskuren

  Stress riktig, sov bedre, yt mer og lev lengerTorkil Færø
  Bokmål2023Ebok
  262,–
  Veil. pris299,–Du sparer37,–
 • Kamerakuren av Torkil Færø (Ebok)

  Kamerakuren

  Slik du takler øyeblikket, takler du altTorkil Færø
  Bokmål2020Ebok
  218,–
  Veil. pris249,–Du sparer31,–
 • Kamerakuren av Torkil Færø (Fleksibind)look-inside

  Kamerakuren

  Slik du takler øyeblikket, takler du altTorkil Færø
  Bokmål2019Fleksibind
  350,–
  Veil. pris399,–Du sparer49,–
  Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.