Fredrik Svindland er vinner av Bokhandelens forfatterstipend 2019

Frederik Svindland (født 1985 i Bergen) vokste opp i Porsgrunn. Svindland er tidligere elev ved Forfatterskolen i Bø. Han debuterte med romanen «Pelargonia» i 2016. 

 

Vi gratulerer Fredrik Svindland med Bokhandelens forfatterstipend 2019.

Frederik Svindland fikk Bokhandelens forfatterstipend på 60.000 kroner. Han er tidligere elev ved Forfatterskolen i Bø, og debuterte med romanen Pelargonia i 2016.

I 2018 kom Engelsk tåke. Om stipendvinneren skriver juryen: «De to bøkene Frederik Svindland har gitt ut så langt vitner om en kunstnerisk integritet og en språklig begavelse utenom det vanlige». I 2018 ble Svindland tildelt Saabye-stipendet for sin kritikerroste debutroman Pelargonia. Bokhandlerforeningens forfatterstipend skal gå til forfattere i etableringsfasen. Juryen består av Forfatterforeningens litterære råd.

Bokhandlerforeningens forfatterstipend

Bokhandlerforeningens forfatterstipend skal gå til forfattere i etableringsfasen. Juryen består av Forfatterforeningens litterære råd.

Pelargonia

Frederik Svindland

En ung gutt «trekker en bue med blikket fra den ene enden av hagen til den andre» og blir slått av alle inntrykkene: kirsebærtreet, smørpakningen på bordet, sprederen i langsomt veiv over plenen. Pelargonia er en billedrik og original debutroman skrevet med en usedvanlig presisjon. Den er en hyllest til mor og far, til hverdagene og naturen, fortalt av en svært følsom hovedperson.

Les mer

Engelsk tåke

Frederik Svindland

Engelsk tåke fortsetter i sporene til forfatterens forrige roman, Pelargonia, som ble nominert til Tarjei Vesaas' debutantpris. Engelsk tåke gir et nærbilde av hverdagslig familieliv og hjemstavn. Der hvor Pelargonia beskrev barndom, tar Engelsk tåke for seg ung voksenalder, og beretter om en fars utfordringer i møte med pensjonisttilværelsen.


I boken møter vi en sønn som tydelig er fortvilt over farens situasjon, men som kanskje ikke gjør så mye som han kan for å flate ut ringvirkningene av arbeidsløsheten. Fortellingen blir skrevet frem i et følsomt og lyrisk språk, akkurat som i forløperen.

Les mer