Ingvild Bjerkeland er nominert til Barnas bokpris 2024

For romanen Udyr.

Ingvild Bjerkeland med boken Udyr
Ingvild Bjerkeland er nominert til Barnas bokpris for sin kritikerroste grøsser for barn, Udyr.

Barnas bokpris deles ut av Bergen Offentlig Bibliotek. Ingvild Bjerkeland er en av fire nominerte til prisen. Hun er nominert for Udyr en original grøsser for barn fra 10 år. 

Ingvild Bjerkeland har utgitt to bildebøker og en ungdomsroman tidligere, Udyr er hennes første roman for yngre lesere, og her er det spenning og gru fra første side. Boken fikk strålende anmeldelser når den om, vant Arks barnebokpris 2023 og ble nominert til Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris og Bokslukerprisen

Udyr

Udyr

Ingvild Bjerkeland

Lettlest og ubehagelig spennende – Udyr er en bok du ikke kan legge fra deg!


Hva skjer hvis samfunnet plutselig bryter sammen, noe skummelt og ukjent truer og alle er redde for alle? Abdi (13) og lillesøster Alva må rømme gjennom skogen etter at sivilisasjonen rundt dem kollapser og moren deres – og mange andre – blir drept av noen skumle og hittil ukjente udyr. Strømmen er borte, alle biler står og de menneskene som er igjen, gjemmer seg – for udyra og for hverandre. Vi følger Abdi og Alva gjennom skogen og mot havet. Men hvordan kan de komme seg i trygghet – og hvem kan de faktisk stole på?


Ingvild Bjerkeland har utgitt to bildebøker og en ungdomsroman tidligere, Udyr er hennes første roman for yngre lesere, og her er det spenning og gru fra første side.


En original grøsser for 10+


VINNER AV ARKS BARNEBOKPRIS 2023!


Nominert til Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris og Bokslukerprisen 2024.

Les mer
UdyrIngvild Bjerkeland
299,–

Barnas bokpris

Hvert år siden 2015 har Bergen Offentlig Bibliotek kåret bergensbarnas favorittbok. Barnas bokprisjury består av elever på 6. og 7. trinn fra skoler i Bergen.