NBUs debutantpris
Irmelin Persdatter Gustavsen er nominert til Trollkrittet 2023

For boken Hilda Humlevik og folka som forsvant. 

forfatter-Irmelin Persdatter Gustavsen
Irmeling Persdatter Gustavsen debuterte i 2022 med barneromanen Hilda Hummelvik og folkene som forsvant, nå kan hun vinne Trollkrittet, NBUs debutantpris.

Hilda Humlevik og folka som forsvant, som er første bok i en planlagt serie, fikk strålende anmeldelser når det kom, nå kan Irmelin Persdatter Gustavsen vinne Trollkrittet for sin debutroman.

Irmelin Persdatter Gustavsen er utdannet innen drama og teater, og har tatt masterstudiet i barne- og ungdomslitterær skrivekunst og formidling ved NBI. Hun debuterte med barneboken Hilda Humlevik og folka som forsvant i 2022.

Om Hilda Hummelvik og folkene som forsvant

Et univers fullt av humor, spenning, dramatikk og bittelitt grøss. Hilda Humlevik er en ganske vanlig jente med et ganske vanlig liv. Alt snus på hodet når en sleip mann med onde hensikter kaprer hjertet til moren hennes, og de i stedet for å reise på kul sommerferie må flytte til byen Søderdal – og her er ingenting som det skal være. 

Hilda Humlevik og folka som forsvant er første bok i en planlagt serie. Perfekt for leseglade barn i alderen 9-12 år, og alle som liker Roald Dahl eller bøkene om Alma Freng!

 

Terningkast 5  For et univers av herlige personer. For et univers av humor, uhygge, spenning og dramatikk. For en debut. 

Hilda Humlevik og folka som forsvant

Hilda Humlevik og folka som forsvant

Irmelin Persdatter Gustavsen

Knallsterk debutroman for lesere som liker Roald Dahl, Alma Freng-serien og William Wenton-bøkene til Bobbie Peers!


Hilda Humlevik er en ganske vanlig jente med et ganske vanlig liv. Alt snus på hodet når en sleip mann med onde hensikter kaprer hjertet til moren hennes, og de i stedet for å reise på kul sommerferie må flytte til byen Søderdal. Hilda merker raskt at ikke alt er som det skal. For hvem er den bleke mannen på trappa utenfor det nedlagte sanatoriet? Hvorfor er lærerne på skolen så annerledes? Og hva er det egentlig stefaren Timian skjuler på loftet i det nye huset i Kistegata?


Hilda Humlevik og folka som forsvant er første bok i en serie, full av både spenning, mystikk og humor.

Les mer

Irmelin Persdatter Gustavsen

Irmelin Persdatter Gustavsen (f.1989) er utdannet innen drama og teater, og har tatt masterstudiet i barne- og ungdomslitterær skrivekunst og formidling ved NBI. Hun debuterte i 2022 med boken Hilda Humlevik og folka som forsvant som høstet knallfine anmeldelser og ble nominert til Trollkrittet. Hilda Humlevik og mysteriet på Søder Gods og Hilda Humlevik og dagbokas hemmelighet er andre og tredje bok i trilogien.

Les mer
Foto: Kristin Aafløy Opdan

Trollkrittet NBUs debutantpris

Norske Barne- og Ungdomsbokforfattere ble grunnlagt i 1947 og har nesten 400 medlemmer. NBU er en selvstendig forening. Foreningens formål er å ivareta norske barne- og ungdomsbokforfatteres faglige og økonomiske interesser, samt å verne og fremme norsk barne- og ungdomslitteratur.

Prisen Trollkrittet deles ut av NBU hvert år og går til en person eller institusjon som har utført et prisverdig arbeid for barne- og ungdomslitteraturen i Norge. Prisen er et kunstverk, ofte av en barnebokillustratør. Prisen ble opprettet i 1988.