Michael Stilson er vinner av Trollkrittet 2018

Michael Stilson ble tildelt Trollkrittet og Uprisen for sin debut ungdomsroman; Bare spille ball.

For Bare spille ball ble Michael Stilson tildelt Trollkrittet, NBUs debutantpris.

Michael Stilson er tidligere profesjonell fotballspiller og utdannet lærer. Han debuterte i 2018 ned ungdomsbokromanen Bare spille ball. Romanen handler om å elske fotball, men ikke å være forberedt på de harde realitetene. Bare spille ball er første bok i serien med samme navn.

Stilson vant også Uprisen, barnas egen pris, for Bare spille ball.

Trollkrittet

Trollkrittet deles ut av Norske Barne- og Ungdomsbokforfattere, NBU, hvert år og går til en lovende debutant. Prisen består av et diplom og 25 000 kroner og ble delt ut første gang i 2011 for bokåret 2010. Juryen for prisen er Det litterære rådet i NBU.

Bare spille ball

Bare spille ball

Michael Stilson

Bare spille ball handler om å elske fotball, men ikke å være forberedt på de harde realitetene. Den handler om å prøve å glemme en jente, og klare seg uten en far. Og den handler om å vinne – uten å miste seg selv.


Fredrik står foran sitt livs viktigste kamp. Bare han herjer på kanten som vanlig, er proffdrømmen innen rekkevidde. Men de siste dagene før finalen forandrer alt seg.


Les mer

Michael Stilson

Michael Stilson (f. 1987) fra Trondheim er tidligere profesjonell fotballspiller og utdannet lærer. Han har laget tv-serie for NRK om livet som fotballspiller. Bare spille ball er debutboka hans. For den vant Michael Stilson Uprisen 2019 og Trollkrittet. Andre bok i serien, Alene gjennom, kom i 2020, og Kampfikseren i 2021. Høsten 2024 kommer tegneserieboka om bryterstjernen Felix Baldauf, som Stilson har skrevet i samarbeid med bryteren selv, treneren hans Eren Gjægtvik og illustratør Julia Lundgren.

Les mer
Foto: Eline Kjøl Berg