«Bare en mor»
Roy Jacobsen med oppfølger til Barrøy-trilogien

Fortellingen om Ingrid Barrøy, som begynte med De usynlige og fortsatte med Hvitt hav og Rigels øyne, er en romanserie for alle som vil forstå mer av landet vi lever i.

Som første norske forfatter ble Roy Jacobsen kortlistet til den internasjonale Man Booker-prisen og nominerte til Dublin Literary Award for «De usynlige», første bok om menneskene på Barrøy.

Jacobsens oppfølger til Barrøy-trilogien er til glede for utallige lesere i inn og utland, som har blitt betatt av historien og menneskene på Barrøy.

Roy Jacobsens fortelling om Ingrid Barrøy og folkene på Helgelandskysten startet i 2013 med romanen De usynlige og fortsatte med Hvitt hav og Rigels øyne. De tre bøkene omtales gjerne som Barrøy-trilogien, og de har fanget lesere og kritikere over hele verden. 

Les også: «– Folk har behov for å glemme det mest pinlige», intervju med Roy Jacobsen

Nominert til Man Booker-prisen og Dublin Literary Award

Som første norske forfatter ble han kortlistet til den internasjonale Man Booker-prisen for De usynlige. Med samme bok ble han også en av til nominerte til Dublin Literary Award.

Fortsettelsen på Barrøy-triologien

Høsten 2020 supplerer Roy Jacobsen trilogien med en fjerde bok som får tittelen Bare en Mor. Denne fjerde boken blir en roman om ansvar, foreldreskap og oversette sider ved vår nære fortid. Med en usedvanlig kvinne i hovedrollen. Etter en lang reise er Ingrid tilbake på Barrøy. Livet er tilsynelatende stabilt, men krigen kaster fortsatt lange skygger over landet. Kollaboratører får unngjelde, andre ønsker desperat å glemme. En dag kommer en fem år gammel gutt til øya, og kort etter forsvinner hans far på mystisk vis. Ingrid tar igjen ansvaret – hva er det med Mathias? Som fra nå av blir en sentral del av Barrøysamfunnet, sammen med Ingrids kjødelige datter, Kaja.

Barrøy-serien av Roy Jacobsen

Bare en mor

Bare en mor

Roy Jacobsen

201,–
Du sparer28,–
Rigels øyne

Rigels øyne

Roy Jacobsen

201,–
Du sparer28,–
Hvitt hav

Hvitt hav

Roy Jacobsen

201,–
Du sparer28,–
De usynlige

De usynlige

Roy Jacobsen

201,–
Du sparer28,–