Hopp til hovedinnhold

Slik sender du inn manus: Barne- og ungdomslitteratur

Cappelen Damms Barne- og ungdomsredaksjon har lange tradisjoner for å utgi de beste bøkene innenfor alle sjangre, fra romanserien om Harry Potter og Leseløver til Bukkene Bruse på badeland.

Vi har øye for den sjeldne og utfordrende leseopplevelsen så vel som den brede salgssuksessen. Våre redaktører har forskjellige spesialfelt og står klare til å lese, veilede og tilby tett oppfølging.

Uansett sjanger nyter forfattere som velger Cappelen Damm godt av god redaksjonell behandling og et ressurssterkt salgs- og markedsapparat og et eget agentur. Har du et manus og en drøm? Har du skrevet manuskriptet ditt på norsk? Da leser vi det mer enn gjerne!

 

Praktiske opplysninger

 

Vi tar kun imot manus på epost.

Send oss manuskriptet ditt i word eller pdf-format, legg ved noen linjer om deg selv, og send det på epost til:
manusbarnogungdom@cappelendamm.no

Vi regner med en behandlingstid på 4 – 6 uker.

 

Noen sjekkpunkter før du sender inn manus

  • Er manuset skrevet på norsk? Har du tatt en runde med stavekontroll?
  • Har du latt noen andre lese manus og komme med konstruktive innspill før du sender inn? Er manuset ditt gjennomarbeidet? Det er alltid lettere å vurdere manus som er godt knadd og gjennomtenkt fra skribentens side. Når det er sagt: gode ideer til nye prosjekter er selvsagt også velkommen!
  • Du trenger ikke legge ved illustrasjoner til manuset ditt – hvis du altså ikke er illustratør. Valg av illustratør skjer alltid i dialog med redaksjonen.
  • Sender du inn på vegne av et barn? En bok er noe ganske annet enn en god skoletekst, så oppmuntre heller den unge skribenten til å fortsette med skrivingen.

 

Viktigst av alt: Vi gleder oss til å lese manuset ditt!