Slik sender du inn manus: Barne- og ungdomslitteratur

Cappelen Damms Barne- og ungdomsredaksjon har lange tradisjoner for å utgi de beste bøkene innenfor alle sjangre, fra romanserien om Harry Potter og Leseløver til Bukkene Bruse på badeland.

Vi har øye for den sjeldne og utfordrende leseopplevelsen så vel som den brede salgssuksessen. Våre redaktører har forskjellige spesialfelt og står klare til å lese, veilede og tilby tett oppfølging.

Uansett sjanger nyter forfattere som velger Cappelen Damm godt av god redaksjonell behandling og et ressurssterkt salgs- og markedsapparat og et eget agentur. Har du et manus og en drøm? Har du skrevet manuskriptet ditt på norsk? Da leser vi det gjerne!

Praktiske opplysninger

Du kan sende oss fullstendige manus på romaner eller fortellinger, eller en utfyllende prosjektskisse (1-2 sider) med en tekstprøve på 20-30 sider. For sakprosaprosjekter er det fint å starte med en prosjektskisse og et par prøvekapitler.

SEND INN MANUS på epost [email protected] 

Manuset legger du som et vedlegg i en pdf eller word-fil. I eposten er det også fint om du skriver noen få linjer om deg selv og gjerne to setninger som på en konsentrert måte beskriver prosjekter.

Vi regner med en behandlingstid på 4 – 8 uker. Dersom du ikke har hørt fra oss innen 8 uker betyr det at det ikke er aktuelt for oss å gå videre med ditt manus.

Noen sjekkpunkter før du sender inn:

  • Er manuset skrevet på norsk?
  • Har du tatt en runde med stavekontroll?
  • Har du latt noen andre lese manus og komme med konstruktive innspill før du sender inn?
  • Du trenger ikke legge ved illustrasjoner til manuset ditt – hvis du altså ikke er illustratør. Valg av illustratør skjer alltid i dialog med redaksjonen.
  • Sender du inn på vegne av et barn? En bok er noe ganske annet enn en god skoletekst, så oppmuntre heller den unge skribenten til å fortsette med skrivingen.

 Vi behandler alle henvendelser konfidensielt.