I krig og kjærlighet

Skjebnetungt drama om liv og død, kjærlighet og svik.

/sek-asset/products/9788204151995.jpg/sek-asset/products/9788204152008.jpg/sek-asset/products/9788204152015.jpg/sek-asset/products/9788204152022.jpg

Om serien

Skjebnetungt drama om liv og død, kjærlighet og svik.

Kristin Audine Svendsen vokser opp på en gammel husmannsplass med en tømmerstue og et lite fjøs som er omgjort til smie. Faren er smed. Han var opprinnelig svensk, tidligere rallar, og mistet hele familien sin i tæring. Moren til Kristin er fra gården Lia, som husmannsplassen var lagt under. Kristin har tre småsøsken, og familien har nok av mat, men lite av annen overflod.
Kristin har en lykkelig oppvekst med kjærlige foreldre, men problemene starter når hun forelsker seg i Jan Bjørnstad, sønn av Trysils største skogeier. Med krigen kommer valg som får store konsekvenser for Kristins liv.

I krig og kjærlighet … er skrevet av Else Berit Kristiansen. Serien er på 46 bøker.

Det historiske rundt serien 
Året er 1939. Stedet er Trysil. 1. september går Hitler til angrep på Polen. Ikke lenge etter skriver han under en ikke-angrepspakt med Russland, og Hitler og Stalin deler Polen mellom seg. Stalin setter så kurs for Finland, mens Hitler må konsentrere seg om krigserklæringen fra Frankrike og England. I Norge merker man krigshandlingene ved at kaffe, sukker og bensin blir rasjonert. Samtidig kommer de første rapportene om tap i den norske handelsflåten.

Tuberkulosen eller ”tæringen” tok mange liv i trysiltraktene på denne tiden. Smittefrykten kunne splitte familier, venner og naboer. I tillegg slet man med ettervirkningene av de harde trettiårene. Mange gårder ble solgt på tvangsauksjon. Noen heldige, som satt med kapital, kunne kjøpe opp skog og bli store skogeiere.