1968 var breddfullt av dramatiske hendelser og omveltninger i store deler av verden. Mange husker kanskje best drapene på Martin Luther King og Robert Kennedy, invasjonen i Tsjekkoslovakia, opptøyene i Paris, Tet-offensiven under Vietnamkrigen ... men det var også året da musikalen Hair og filmen 2001: En romodyssé hadde premiere. Og i Norge giftet daværende kronprins Harald seg med Sonja, mens Phillips bekreftet det første oljefunnet i Nordsjøen. En rekke andre store og små begivenheter skulle også komme til å sette sitt preg på 1968. Journalistene og forfatterne Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen har dykket ned i disse historiene fra vår ganske nære fortid, og gir oss i denne lydboken et nostalgisk og lærerikt gjensyn med hendelser vi fremdeles påvirkes av, på godt og på vondt.
1968 - Året da kjærligheten blomstret og verden sto i brann
Omtale
Forfatter(e)
Anmeldelser
«Boken 1968: året da kjærligheten blomstret og verden står i brann viser at det sjelden er nytteløst å kjempe for det man tror på ... Hoel og Bratholm evner å forklare kompliserte begivenheter på en lettfattelig og underholdende måte til en leser som ikke er så kjent med historien.»
Margrethe Løbben Hanssen, Minerva«To svært erfarne utenrikskorrespondenter øser av sine kunnskaper ... Boka vil nok også være svært nyttig for yngre mennesker som ønsker grundig informasjon om de siste femti årene av vår historie.»
Emil Otto Syvertsen, Fædrelandsvennen«De som har levd ei stund har en spesiell fornemmelse av og om 1968. Her får vi ypperlig hjelp til å finne ut hva som stemmer og hva som bare er innbilning ... for min del er det mange aha-opplevelser underveis som gjør at mange brikker faller på plass. Jo da, 1968 har betydd mye for mange og Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen har gjort en fin jobb med å bekrefte det gjennom vel 300 sider.»
Tor Hammerø, Nettavisen«Boken 1968: året da kjærligheten blomstret og verden står i brann viser at det sjelden er nytteløst å kjempe for det man tror på ... Hoel og Bratholm evner å forklare kompliserte begivenheter på en lettfattelig og underholdende måte til en leser som ikke er så kjent med historien.»
Margrete Løbben Hanssen, Minerva