Den europeiske våren

Kaspar Colling Nielsen, 2019, Innbundet, Bokmål
Kyrre Andreassen (Oversetter)

Aktuell bok og en litterær og intellektuell fornøyelse om vårt samfunn.

399,–
Midlertidig utsolgt.
Provoserer og irriterer. Det er fandens god kunst
Ekstra Bladet

Omtale

Den europeiske våren er en grotesk og provoserende fortelling om frihet, likhet og fellesskap i en nær fremtid som er både skremmende og tiltalende.
På Lolland i Danmark etablerer en rekke internasjonalt anerkjente forskere og gründere et nytt samfunn for rike borgere. De vil kombinere det mest idylliske og ettertraktede fra den gamle verden, med de siste teknologiske nyvinninger. I denne droneovervåkede bonderomantikken flytter galleristen Stig, hans kone, hjerneforskeren Elisabeth og deres idealistiske datter, Emma og kunstneren Christian inn.
Elisabeth er blitt headhuntet til forskningsteamet på Lolland takket være sine resultater med dyr, men blir foruroliget da hun får et spesielt godt forhold til den romanskrivende apen Felix.
Etter en rekke terrorangrep i København, deporteres tusenvis av muslimske flyktninger fra Danmark til Afrika, og den anorektiske Emma blir en sentral figur i oppbyggingen av et parallellsamfunn som skapes i gamle Mærsk-kontainere i Mosambik.
Kunstneren Christian maler degenererte mennesker som går i ett med naturen, og han henter inspirasjon fra sin purunge kjæreste Mia.
Et voldelig uhell gir den desillusjonerte galleristen Stig mulighet til å forløse et kunstverk som etter hans oppfatning vil kunne sette en ny standard for hvilke spor kunsten kan sette i samfunnet. Men kunstverket krever sine ofre.