Det brennende korset – del 1

Outlander 8

Outlander 8

Diana Gabaldon, 2022, Ebok, Bokmål, EPUB
Kurt Hanssen (Oversetter)
249,–
Du må være registrert som privatperson for å kjøpe e-bøker. Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.
Last ned utdrag

Omtale

Det brennende korset – del 1 er bok åtte i den fantastiske Outlander-serien av Diana Gabaldon.

Dette er den første boken i serien som ikke har vært oversatt til norsk tidligere!

«Et storslått eventyr skildret på et lerret som berører hjertet, tester sjelen og utfordrer menneskesinnet gjennom [århundrer].»
CNN

Året er 1771, og det vil snart bli krig. Jamie Frasers kone forteller ham det. Han må tro på henne, for hun vet bedre enn noen – hun kan forutsi fremtiden med en tidsreisendes absolutte sikkerhet.

Claire Randall ble født i 1918, og var sykepleierske for England under den annen verdenskrig. Da det ble fred, gikk hun gjennom en steinsirkel i det skotske høylandet og ble en fremmed – en outlander. Hun var en engelsk dame der ingen dame burde vært, i en tid – 1743 – da de eneste engelskmennene i Skottland var offiserene og soldatene i kong Georges engelske hær.

Nå er Claire kone, mor og kirurg, men fortsatt en outlander – en fremmed i sted og tid – likevel har hun denne gangen valgt det selv, for å være sammen med sin store kjærlighet Jamie Fraser. Hennes unike blikk på fremtiden har både reddet ham og satt ham i fare tidligere. Hennes kunnskaper om den kommende amerikanske revolusjonen er som en blafrende fakkel som enten kan lyse opp hans vei i årene som kommer – eller tenne en brann som vil legge hele deres liv i aske.

«Her er det ikke bare den gode fremstillingen av tidligere tider, tidsreise og alle de fascinernede handlingstrådene, beskrevet med snert og ironi, samt krigsslag, helter og skurker, som holder på leserne og trekker til seg nye, men først og fremst den nydelige skildringen av disse to usedvanlig beundringsverdige interessante personene.»
London Free Press