Det som er mitt

Anne Holt, 2001, Innbundet, Bokmål
328,–
Utsolgt, annen utgave skaffes.

Omtale

Anne Holt har innvilget Hanne Wilhelmsen en pause, og har latt en helt ny krimheltinne ta form. I sin nye roman dras en motvillig Inger Johanne Vik ut av sin tilbaketrukne forskertilværelse og midt inn i etterforskningen av en grotesk barnedrapssak.

Emilie, ni år, blir borte på vei hjem fra skolen. Tilbake ligger bare ranselen og en bukett hestehov. Seks dager senere blir lille Kim kidnappet. Han kommer raskt til rette. Død, med en beskjed festet til liket: Der fikk du som fortjent.

Inger Johanne Vik, forsker og småbarnsmor, er like rystet over kidnappingene som resten av Norge. Når førstebetjent i Kripos Yngvar Stubø trygler henne om hjelp til å løse saken, nekter hun. Selv om hun har en fortid i FBI, og både er jurist og psykolog. Inger Johanne er opptatt med sitt. Hun leter etter sannheten i en barnedrapssak fra 1956 , der en gjerningsmann ble tatt, dømt og siden løslatt før tiden, under merkelige omstendigheter. Saken krever hennes fulle oppmerksomhet.

Men så forsvinner enda et barn. På 20-bussen i Oslo, midt i rush-tiden, uten noen har lagt merke til noe mistenkelig. Med sine kunnskaper om forbryterens psykologi kan ikke Inger Johanne sitte på gjerdet lenger. Hun kaster seg inn i etterforskningen. Og gjennom skjebne og tilfeldigheter tvinner de to sakene seg inn i hverandre, og fremkaller et nytt og overraskende bilde.

  • Les utdrag fra boka
Anmeldelser:«Anne Holts nye roman, Det som er mitt, er en velkomponert og spennende historie med høy temperatur. Kanskje hennes beste bok til nå (...) Men først og fremst byr denne boka på rystende uhyggelig spenning, og et par store overraskelser mot slutten»
Turid Larsen, Dagsavisen
Les hele anmeldelsen

«En velkonstruert og spennende krim»
Aftenposten
Les hele anmeldelsen

«Velskrevet og godt fortalt krim om barn som gjenstand for kjærlighet og hat (...) Anne Holt kan sitt kriminelle håndverk bedre enn de aller fleste her til lands»
Christopher Hals Gylseth, Dagbladet
Les hele anmeldelsen

«Det som er mitt er fremfor alt en spennende bok, av det slaget du ikke legger fra deg særlig lenge før du er noenlunde sikker på hvordan det hele ender opp og sys sammen»
Leif Ekle, NRKP2, Kulturnytt
Les hele anmeldelsen

«Anne Holts ferske krim er lagt i et lavere leie enn de tidligere politiromanene. Den nye, men spakere tonen lyder ekte. Det som er mitt er utvilsomt den beste thrilleren hun har skrevet»
Tone Solberg, Dagens Næringsliv

«Anne Holt sparer ikke på virkemidlene i sin siste bok Det som er mitt. Tema til tross, Holts siste, og kanskje beste bok, finner jeg verken spekulativ eller rå. Den er utrolig spennende, meget uhyggelig og med et sterkt engasjement i aktuelle samfunnsproblemer som fravær av fedre og barnefordelingstvister»
Anne Schãffer, Bergens Tidende

«Dystert og godt fra Anne Holt»
Jon H. Rydne, VG

«Anne Holts nye krim er en av hennes beste» Terningkast 5
Ann Kristin Frøystad, Bergensavisen

«Anne Holt tar med Det som er mitt et godt skritt tilbake mot tronen hun satt på som Norges krimdronning - med en sosial samvittighet»
Knut Fjeld, Østlendingen

«Jeg regner med at vi får høre mer om Inger Johanne Vik og Yngvar Stubø. De vil bli mottatt med åpne armer i mitt hjem»
Odd Erik Hagen, Oppland Arbeiderblad