Her fortelles en annerledes historie om kvinners innsats under 2. verdenskrig. Hva motiverte noen til å bli frontsøstre, hvordan utøvde de sin tjeneste, og hva ventet dem da krigen var slutt? Rundt 450 norske frontsøstre ble dømt som landssvikere. Sæther vurderer de nylig frigitte saksdokumentene i et bredt perspektiv, og gir for første gang en samlet presentasjon av frontsøstrenes plass i norsk krigshistorie.
Frontsøstre
Norske kvinner under hakekorset
Omtale
Forfatter(e)
Anmeldelser
«Det er både noe naivt og heltemodig over disse kvinnene med deres tap. Det er blitt en interessant bok, også om de dilemmaene landsvikoppgjøret førte med seg.»
Alf Kjetil Igland, Fædrelandsvennen«Når forfatteren har mulighet for å gjøre et historisk dypdykk har det sammenheng med at Riksarkivet friga klausulerte dokumenter i år, kilder som blant annet forteller om over 400 kvinner som ble dømt for landssvik etter krigen. Boken er todelt. Den gir temaet ansikt gjennom kvinners egen beretning. I tillegg trekkes de historiske linjer fra 1930-tallet i Nazi-Tyskland til det norske rettsoppgjøre etter krigen.»
Trond Blikø, Trønderavisa«En grundig bok om de norske frontsøstrene, skrevet av en forfatter som ikke bare er en iherdig arkivjeger, men også en god forteller.»
Per Eivind Hem, Morgenbladet"En grundig bok om de norske frontsøstrene, skrevet av en forfatter som ikke bare er en iherdig arkivjeger, men også en god forteller. (...) Boken vitner om grundighet og sans for en nøktern, vitenskaplig tilnærming til stoffet. Forfatteren er fortjenestefullt oppdatert på den tyske litteraturen om det tyske Røde Kors, og nøster opp de tette båndene til det tyske nasjonalsosialistiske partiet og Himlers SS."
Per Eivind Hem, MorgenbladetLes hele anmeldelsen