Grandiosa

252

Olav Løkken Reisop, 2015, Ebok, Bokmål, EPUB
199,–
Du må være registrert som privatperson for å kjøpe e-bøker. Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.
Last ned utdrag

Omtale

Nikolai har, til sin store fortvilelse, glemt å melde avbud til velstyrets årlige middag. Følgelig må han tilbringe en helaften som gjest hos Rolf Slependen, en sjofel og nyrik arkitekt som har bygget seg en prangende leilighet på toppen av den høyeste bygården i sameiet.

De øvrige gjestene representerer et tverrsnitt av den nye kulturadministrerende eliten: Her er en teatersjef, en forlagsredaktør, en forfatter, en professor ved Kunsthøgskolgen. Men også en en pensjonert og dameglad kirurg på nærmere nitti, en mer stillferdig forfatter, og flere sjablonger. Bak kjøkkenøyen i corian står dessuten en tidligere vinner av Bocuse D'or og sørger for at morklene blir forsvarlig forvellet.

Etter hvert som middagen skrider frem, og prosecco, riesling og ripasso inntas med stadig høyere frekvens, blir stemningen rundt bordet mer og mer sjenerende. Herr og fru Slependen er overstadig beruset allerede før piggvaren er fedigspist. Og snart tar taffelet en overraskende vending, med konsekvenser som gjør det nødvendig for Nikolai å rekapitulere kveldens detaljer, uansett hvor ubetydelige de måtte virke.

Grandiosa er en hysterisk roman om kunst, om fellesskap, om Oslo og alle dens motbydelige innbyggere.

Olav Løkken Reisop (f. 1980) debuterte i 2011 med boka Pastisj. Han er utdannet arkitekt og litteraturviter.