Hvordan kan noen ha så lett for å tro på kjærligheten og framtida, når det for andre er så vanskelig? I Hele verden skal elske oss skriver Maria Børja sterkt om styrkeforhold mellom mennesker og en klode i krise. Med sine sju noveller er boka en oppfølger til Voksenting (2010), som blant annet ble kalt en «erotisk knalldebut».
Sunniva flytter sammen med energiske, surdeigsbrødbakende Henning. Han vil ha barn, hun ser for seg en framtid der bakken brenner under datterens føtter og vannet er så varmt at det ikke lindrer.
En pressekontakt innleder et forhold til den nesten tjue år yngre sivilarbeideren. Hun skulker jobben for å være med ham på tur, og oppdager at han forbereder seg på et liv i skogen, off-grid.
Mens andre sover, jobber en student som søvnvokter for fremmede mennesker. Hun skal sitte hos dem til de sovner, men ikke komme nær.
Og hva slags lyssky livsstil er det lillesøstera til høygravide Siri har startet i kjellerhybelen?
Hele verden skal elske oss handler om trefninger mellom mennesker og drifter, om framtidstro som brytes mot et dystert verdensbilde, om hva det vil si å være utenfor eller ha overtaket.