I ti år var Arnhild Lauveng innlagt som schizofren på psykiatriske avdelinger. Hun var psykotisk og selvdestruktiv, og knuste glass for skjære seg til blods med skårene. I dag arbeider hun som psykolog og forsker, utdannet ved Universitetet i Oslo. Hun tok sin doktograd i sosialpsykologi ved Det medisinske fakultet ved UiO i 2017.
Arnhild Lauveng overvant schizofrenien, og er i dag i stand til å uttale seg både som fagperson og tidligere pasient. Hun tar oss med inn i en verden av stemmer og hallusinasjoner, av rotter som løper etter henne i flokk, og ulver som glefser etter henne, med gule øyne og siklende gap. Hun viser oss hvordan vrangforestillinger og symptomer har sin egen logikk og mening.
Hennes kamp for å bli frisk, hjulpet av helsevesenet og av en mor og søster som nektet å gi opp håpet, er sterk lesning om en seier de færreste tror er mulig.
Arnhild Lauveng (f. 1972) er utdannet cand. psychol. ved Universitetet i Oslo, og praktiserende klinisk psykolog. Hun er en aktiv foredragsholder, og mottok i 2004 «Prisen til fremme av ytringsfriheten i psykisk helsevern».
I morgen er jeg alltid en løve er solgt til hele 14 land, og er kanskje den dokumentar-tittelen fra Cappelen Damm som er solgt til flest land.
I morgen var jeg alltid en løve
Andre formater
Omtale
Forfatter(e)
Bøker i serien
Kategori
Format
Språk
Serier
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.
På innsiden av Hells Angels
Kronvitnet Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.
Hilsen ved midnatt
En sann historie om kjærlighet og overlevelse i Gulag Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.
Anmeldelser
Årets kanskje sterkeste reiseskildring
«Årets kanskje sterkeste reiseskildring – fra schizofreniens indre landskap. Lauveng gir en var, smertefylt og humoristisk skildring av sin fortid som schizofren. Det hele er befriende lite skråsikkert. Og bør føre til større ydmykhet overfor kategoriske diagnoser, vår behandling av psykisk syke, samt i vårt syn på vår egen bunnsolide normalitet.»Tore Rem, Dagbladet