Jegerne i Kentucky

Hjortefot 20

Edward S. Ellis, 2024, Nedlastbar lydbok, Bokmål, MP3
Hans Braarvig (Oversetter)
299,–
Du må være registrert som privatperson for å kjøpe nedlastbare lydbøker. Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter.

Omtale

Mot slutten av 1700-tallet dro mange nybyggere vestover til de ukjente traktene ved Ohio, der de ville slå seg ned som gårdbrukere. En dag på våren 1785 kom tjue av disse pionerene seilende i en stor flatbåt
nedover floden. Ved utløpet av Licking la de til land og hogg opp båten for å bruke den til materialer. Storparten slo seg ned på sletter og glenner, der de slapp å rydde landet, og jorda var de fleste steder god nok.
Blant dem som trakk innover i skogen, var Thomas Gedney, konen Abigail og sønnen Jack. Etterhvert som han vokste seg til, viste det seg at han i likhet med sin far ble en mesterskytter og en svært dyktig jeger. En dag opplevde Jack noe han aldri skulle komme til å glemme så lenge han levde. Han ble angrepet av to pantere!

Den amerikanske forfatteren Edward Sylvester Ellis (1840 – 1916) levde samtidig som de store indianerkrigene på 1870-tallet. Best kjent er han kanskje for bøkene om Hjortefot, en amerikansk urinnvåner. Med malende naturbeskrivelser og spennende actionscener, transporterer forfatteren oss tilbake til et annet sted og en helt annen tid enn vår. Bøkene om Hjortefot bidrar til å gi innsikt i og forståelse for en del av verdenshistorien og sivilisasjonens utvikling. Samtidig er de produkter av sin tid og kan derfor inneholde ord, beskrivelser og holdninger som vi i dag oppfatter som støtende.