Kaninhullet

Krimdrama 6

Mark Billingham, 2022, Ebok, Bokmål, EPUB
229,–
Du må være registrert som privatperson for å kjøpe e-bøker. Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.
Last ned utdrag

Omtale

Politi

Pasient

Morder

Men hvem er Alice?

Det var meningen at de skulle være trygge på Fleet-avdelingen. De psykiatriske pasientene blir overvåket, får behandling og omsorg. Men da en pasient blir funnet drept, blir alle en mulig mistenkt.

Var det en annen pasient som gjorde det? En ansatt? Eller noen fra utsiden?

Politibetjent Alice Armitage jobber systematisk og utrettelig, og snart er hun på sporet av morderen.

Det eneste problemet er at Alice også er pasient der.

«En fengslende og overraskende krimhistorie, og en anklage mot måten vi behandler psykisk sykdom på i våre dager, pakket inn i svart komikk. Den bør minst bli kortlistet til årets Booker-pris.»
The Times

«En oppslukende mordgåte med et snev av svart humor.»
Sunday Times (årets bok i 2021)

«Mark Billinghams røffe og morsomme roman kombinerer en sjokkerende slutt med en sydende kritikk av våre psykiatriske helsetjenester.»
Daily Mail

«Annerledes og ambisiøs, skrevet med stor medfølelse, men også med herlig ravnsvart humor.»
Daily Express

«Billingham har lagt den prisvinnende Tom Thorne-serien sin til side og kommer her med en oppslukende psykologisk thriller, som i motsetning til mange andre bøker i sjangeren ikke viker unna psykologien.»
Booklist

«Skaperen av kriminalbetjent Tom Thorne presenterer en frittstående thriller i en uvanlig setting: en psykiatrisk avdeling … Det fantastiske premisset skaper noen sterke scener.»
Kirkus Reviews

«Billinghams skildring av psykiatriavdelingen og de som jobber der, er full av hjertevarme og får oss til å sitte igjen med en visshet om at denne typen sykdom kan ramme hvem som helst, og historien har en fantastisk vri. Han blir bare bedre og bedre.»
Literary Review

«Løsningen er herlig tilfredsstillende, men jeg gjetter at det de fleste leserne vil huske best, er Alice, som veksler mellom å være morsom, knust, skravlete, trassig og forvirret, men som hele tiden er fullstendig overbevisende og tiltalende.»
Readers Digest

«Fengslende greier.»
Toronto Star

«… et fabelaktig mysterium og en fengslende bok om hvem og hvorfor – og ikke minst hvordan.»
Winnipeg Free Press

«Med sin sterke sjokkslutt er det tankevekkende å oppdage hva som faktisk ligger under.»
The Mystery Site

«En intens leseopplevelse … trekker deg inntil seg for å gi deg en klem, for så å daske til deg i ansiktet for å få deg til å våkne og se deg om. Månedens bok i LoveReading tar deg med på en vidunderlig reise.»
LoveReading

«Drivende god, spennende, gripende, hjerteskjærende og overraskende morsom, og Mark Billingham, som den tryllekunstneren han er, trekker den velkjente kaninen opp av hatten på slutten. I større grad enn med noen annen bok jeg har lest, MÅTTE jeg finne ut hvordan alt hang sammen.»
Linwood Barclay

«Bli med kløktige, smarte, elskelig og rasende Alice ned i kaninhullet i Billinghams oppslukende og overraskende thriller.»
Paula Hawkins

«Kaninhullet er autentisk, rå og dypt empatisk. Den balanserer på ypperlig vis humor, spenning og patos, og kommer til å gjøre det samme for psykiatriske institusjoner som Torsdagsmordklubben gjorde for eldreboliger. En særdeles fengslende leseopplevelse.»
Harriet Tyce

«En ytterst snedig, kompleks og klaustrofobisk krimgåte.»
Louise Candlish