Langs landeveien mellom Cottbus og Berlin

Erik Fosnes Hansen, 2020, Innbundet, Bokmål

Erik Fosnes Hansen hylles med 6’er i Adressa, VGs anmelder jubler og gir Erik Fosnes Hansens nye roman terningkast 5 og 5’er i Stavanger Aftenblad: – Årets mest løsslupne mesterverk.

429,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.
God gjort, rett og slett
Fartein Horgar, Adressavisen

Omtale

Langs landeveien mellom Cottbus og Berlin er en thriller og en komedie, et fantastisk og nifst kaleidoskop av hendelser i en liten by i løpet av en kort uke. Fortellermåten har slektskap med Erik Fosnes Hansens legendariske debutromanen Falketårnet fra 1985.

To omreisende gullmakere møtes på landeveien og ender opp i den vesle byen Jüterbog. En hund og en katt sitter i et portrom og undrer seg over hva mennenes ankomst kan bety. Et annet sted i byen står en uskikkelig gutt og hans syke søster på hver sin side av en låst dør i et fattigslig hus. Og i det gamle slottet kjeder den bortskjemte Clotilde vettet av seg. En sensasjonell forestilling skal finne sted i byens teater på fredag, men mye tyder på at det også kan komme til å skje noe virkelig farlig.

Den ene uventede scenen følger den andre i denne spennende og billedrike romanen, der alt skjer som i drømme. Uante forbindelser avdekkes mellom fattige og rike, mellom byens mennesker og dyr, mellom dem som har makt og dem som knapt har noe.