Hvorfor elsker unge gutter å tegne tissefanter i snøen? Hva får en mann til å sende “dickpics” til kvinner de nesten ikke kjenner? Caroline Hainer undersøker mannens komplekse forhold til sitt kjønnsorgan. Utforskningen leder henne til spørsmål om manndom, Antikkens fallossymboler, idrettens lagbilder, valgkampanjer, Internettets mørke kroker, og ikke minst dickpics.
Omtale
Forfatter(e)
Anmeldelser
Menn som viser fram pikken sin
(...) Boka er i tiden, og har potensial for å få i gang en rekke samtaler om kvinnelig og mannlig seksualitet - om hvordan de skiller seg fra hverandre og hva det betyr for oss i dag. Hainer mener dickpicet egentlig er mer en bekreftelse av mannlighet for mannen selv, enn en gave og invitt til kvinnen. (...)
Julie Eliassen Brannfjell, Minerva, 03.03.2018 Les hele anmeldelsenNy bok spør: Hva er det med menn som sender «dick pics»?
(...) På grundig og underholdende vis går Hainer dypt og bredt ut – og fletter sammen et imponerende antall tråder. Hun tar for seg penis og fallosdyrking i et historisk perspektiv og er innom Freud og hans teori om kastrasjonsangst (Koro), som oppstår i det øyeblikket den lille gutten ser at mamma ikke har utovertiss. Hun nevner teknologi, pornobruk og såkalte pickup artists som grunn til menns manglende forståelse for kvinner. Hun tar for seg menn som er blitt felt for sine dick pics, fra demokratenes gullgutt Anthony Weiner i 2011, til svenskenes egen Martin Timell i 2017 og Donald Trumps stadige penisfokus, med forsikringer om at alt er OK der nede, til tross for at han har små hender.
(...) Hainer skriver godt og dekker et stort område. (...)
Mari Grydeland, Aftenposten, 02.03.2018 Les hele anmeldelsenDerfor sender menn bilder av tissen sin
Alle som har fått et «pikkbilde» vil ha glede av denne boka. Og mange andre. (...) Hun har skrevet en underholdende, populærvitenskapelig bok. Denne boka gir noen svar på noe jeg faktisk har lurt på, men aldri undersøkt selv. (...)
(...) Hainer er først og fremst nysgjerrig på hvorfor menn som vil tiltrekke seg damer velger å sende bilder av kjønnsorganet sitt til dem, særlig på datingnettsider og -apper. Hun skaper et litt underlig, men interessant skille mellom blotting og ekshibisjonisme. (...)
(...) Boka fortjener et bredere publikum enn feminister som har mottatt slike bilder og har irritert seg over det. Penisavbildingens historie og avsenderes motivasjon er rett og slett et fenomen som fortjener å undersøkes. (...)
Martine Aurdal, Dagbladet, 02.03.2018 Les hele anmeldelsen