Mens vi venter på Bojangles

Olivier Bourdeaut, 2017, Innbundet, Bokmål
Agnete Øye (Oversetter)

Mens vi venter på Bojangles er en fargerik og original roman om en helt spesiell familie fra Paris og den er både underholdende og alvorlig på samme tid. Les mer på Boktips

399,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.
Den har ganske enkelt alle ingrediensene for å tiltale hver eneste leser mellom 7 og 77.
Livres Hebdo

Omtale

Boken som har smeltet 300 000 hjerter. Under oversettelse til 30 språk.

En gutt vokser opp med en mamma som skifter navn hver dag, en pappa som forteller skrøner og en afrikansk trane som husdyr. Foreldrene elsker å danse, aller helst til Nina Simones «Mr. Bojangles». De har vendt ryggen til voksenansvar og konvensjoner for å gjøre hver dag til en fest og et eventyr.

Men da skattevesenet banker på døren, sklir moren over grensen til galskap og havner på institusjon. Faren og gutten legger en storartet plan for å få henne ut – og dermed sitt gamle liv tilbake.

Mens vi venter på Bojangles er en sjarmerende og humoristisk oppvekstroman, men ikke uten alvor og dybde. Det handler om den store kjærligheten, frihet – og at vi har våre nærmeste bare på lånt tid.

«Olivier Bourdeaut har skrevet en lystig og gripende roman om galskap.» Jon Rognlien, Dagbladet (terningkast 5)

«... en burlesk og underfundig og underholdende roman ...» Guri Hjeltnes, VG (terningkast 5)

«I Olivier Bourdeauts lille mesterverk av en bok setter en høyt elsket kvinne og mor hver kveld på vinylplaten med Mr. Bojangles for å danse. Hun danser i et forsøk på å glemme det som plager henne … Man gisper over språket, over kjærligheten til ‘dårenes dronning’, og ler mens tårene spretter.» Göteborgsposten