En sjeldent informativ og underholdende bok om fordøyelsen vår, ny utgave med oppdatert forskning
1,7 millioner solgte i Tyskland - utgis i 36 land. Over 130 000 i Norge!
Forord av ph.d. Jørgen Valeur, Lovisenberg Diakonale Sykehus
Mat er ikke bare kalorier og næringsinnhold. Mat er viktig også når det gjelder hva den forsyner tarmen med av bakterier. Ny forskning avdekker forbløffende sammenhenger mellom tarmen og resten av kroppen: Ubalanse i bakteriefloraen kan blant annet føre til oppblåsthet og smerter, overvekt, depresjon, allergi, intoleranse og Alzheimer. For å føle oss vel, ha god helse og balanse i kropp og sinn må vi med andre ord ta vare på tarmen vår. I denne sjarmerende boka kan du lese:
Alt om fordøyelse, dovaner og matens virkning i kroppen
ABC om bæsj
Bakteriene våre og hva de betyr for helsen
Mange gode råd om hvordan du blir venn med tarmen din
Forfatteren, Giulia Enders, er en ung tysk lege som selv fikk noen underlige sår hun ikke ble kvitt med hudbehandling, og som ingen leger fant årsaken til. Til slutt tok hun saken i egne hender, fant ut at hun faktisk hadde en tarmsykdom, la om kostholdet og ble frisk. Les mer om hennes oppsiktsvekkende historie i denne usedvanlige boka om et av våre mest undervurderte organer.