Tvekampen

Erlendur Sveinsson 10

Arnaldur Indridason, 2014, Heftet, Bokmål
Silje Beite Løken (Oversetter)
229,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.

Omtale

Sommeren 1972 er det en urolig stemning i Reykjavík. Verdensmesterskapet i sjakk skal gå av stabelen, og byen er full av fremmede. Den kalde krigen er på høyden, og representanter for øst og vest følger sine menn, Spasskij og Fischer, til sjakkbordet. Med denne spente situasjonen som bakteppe, utsettes en harmløs unggutt for et brutalt overfall i en av byens kinosaler. Politiet er travelt opptatt med verdensmesterskapet, men Marion Briem, som leder etterforskningen, er fast bestemt på å komme til kjernen i et livsfarlig spill som finner sted i Reykjavik. I Tvekampen bruker Arnaldur Indriðason historiske hendelser som ramme for en fengslende historie om tragiske menneskeskjebner.

"Og gjennom sin nøkterne, men både spennende og dyptgående form og stil, viser igjen Indridason oss et menneskelig drama. "
TERNINGKAST 5 Knut Holt, Fædrelandsvennen

"Island har blitt et sagaland for kriminallitteratur og kongen heter Arnaldur Indridason." Dagbladet, Kurt Hanssen

"Indridason er en av få nålevende krimforfattere som virkelig makter å lodde dybdene og nyansene i menneskesinnet."
Kjetil Wold, Stavanger Aftenblad

"Arnaldur Indridason skriver særegne og betagende krimbøker"
Leif Ekle, NRK

"I denne saktegående fortellingen viser Indridason nok en gang en egen evne til å knytte storpolitikk til intrikate forbrytelser. Med små effekter og uventede sjakktrekk, skaper han troverdig atmosfære."
Lars Helge Nilsen, Bergens Tidende

VINNER AV GOLDEN DAGGER AWARD!