Udyret

Ewert Grens 1

Roslund & Hellström, 2017, Ebok, Bokmål, EPUB
229,–
Du må være registrert som privatperson for å kjøpe e-bøker. Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.
Last ned utdrag

Omtale

Vi møter den eksentriske førstebetjenten Ewert Grens for første gang.

To døde barn i en kjeller. Fire år senere rømmer deres morder fra en fangetransport. Politiet er overbevist om at han er farlig og at han vil drepe igjen.

I en svensk småby leverer en far sin datter i barnehagen. Noen timer senere blir hun funnet voldtatt og død. Politiet står maktesløse, og faren til jenta tar saken i egne hender. Plutselig jager politiet ikke lenger en pedofil, men en far som har hevnet sin datters død.

Folk engasjerer seg i saken, og det blir demonstrasjoner til støtte for faren. Borgervern blir både dommer og bøddel, og saken blir stilt på sin spiss: Hvilket liv er mest verdt? Hvem må dø først?

Belønnet med Glasnyckelen for beste nordiske kriminalroman

«En skummelt god thriller... ikke siden Sjövall&Wahlöös bøker om Maritn Beck har automatkaffen i politihuset vært så besk, støvet skimret så ubarmhjertig i morgensolen, meldingene blitt så retorisk overbevisende hamret inn.» Stockholm City

«Sammen har de laget noe som ikke bare er en roman, men også et bilde av vår samtid.» Södertälje-Posten

«Å lese Udyret er som å titte inn i en avgrunn av den mennskelige psyken.» Norrbottens-Kuriren